GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Huawei ar putea lansa o consolă și un laptop de gaming

Chiar dacă sunt perfect conștienți de relațiile tensionate cu Statele Unite și de restricțiile impuse, chinezii de la Huawei nu vor să se dea bătuți.

De la smartphone-uri top și networking, Huawei vrea să se extindă către piața de gaming. Potrivit HuaweiCentral (care, la rândul lor, se pricep bine la mandarina de pe platforma de social media Weibo), compania ar putea lansa un model de laptop dedicat gaming-ului, alături de o consolă care să se bată de la egal la egal cu PlayStation și Xbox.

Evident, încă nu avem nici dată de lansare, nici anunț oficial. Cu toate astea, hai să zicem că ideea unui laptop de gaming este destul de plauzibilă. După seria MateBook, n-ar fi un lucru rău lansarea unui hardware dedicat jocurilor.

Pe de altă parte, o consolă din partea chinezilor este cu dus și întors. Pe undeva prin 2014, Huawei a lansat cu chiu, cu vai, Tron Console, alimentată de Nvidia Tegra 4 și cu Android 4.2, Jelly Bean ca sistem de operare. Și nu e neapărat ceva nemaipomenit, căci foarte multe companii s-au alăturat acestui trend.

Problema actuală este, însă, piața suprasaturată. Aș putea spune că la asta contribuie chiar și remake-uri ale vechilor console, adică Mini NES, Mini SNES și Atari VCS, de la care am totuși așteptări. Laptopuri de gaming există de când lumea și pământul, iar PlayStation 5 și Xbox Series X/S efectiv nu au competiție. Nintendo Switch își vede de treaba lui, iar Google Stadia este…Este și el acolo…Cum va putea consola chinezilor să facă față acestei competiții? Nu știu, dar pare interesant.

De asemenea, cum va putea Huawei să facă rost de componentele necesare dezvoltării laptopului și consolei? Vorbim, aici despre importanța utilizării unui hardware serios, adică o investiție pe termen lung, și mă îndoiesc că toate componentele vor fi luate „la mâna a doua” sau pe principiul „ne facem și noi OS gen Windows, doar că îl vom numi Binbows”.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button