PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

Atari VCS se intoarce, in pas cu sezonul consolelor next-gen

Au trecut ceva ani de cand Internetul a mentionat pentru prima data numele de Atari VCS, consola finantata prin Indiegogo. Acum, in timp ce PlayStation 5 si Xbox Series X/S se bat cap in cap care e mai smecher la performante si la grafica, Atari VCS isi face din nou aparitia, dorind sa arate ca jocurile de odinioara n-au moarte.

Atari VCS va sosi echipat cu peste 100 de jocuri clasice, ca Pong, Asteroids si Centipede. Consolele de tipul acesta (SNES Classic, Sega Genesis Mini) au fost si s-au dus, caci nu pot spune ca au fost foarte populare, dar VCS-ul pare ca vrea sa ofere mult mai mult pentru nostalgici.

Micutul acesta are conectivitate USB 3.0, HDMI, WIFI, Ethernet si Bluetooth. La nascare, el a fost binecuvantat cu un procesor AMD Ryzen, care incorporeaza tehnologia Radeon Graphics. Unde mai pui ca ofera si streaming video la calitate 4K HDR.

O chestie interesanta este ca Atari VCS va putea functiona si ca un mini-PC, pe care utilizatorii vor putea instala sistemul de operare preferat, chiar daca cel preinstalat pe consola este bazat pe Linux.

In plus, Atari vor sa ofere VCS-ului o oarecare unicitate prin introducerea unui sistem bult-in de criptocurrency. Aceste criptomonede vor fi baza achizitionarii de „Atari tokens”, folosite pentru a cumpara jocuri si continut in-game.

atari vcs

Atari VCS se bucura de un crowdfunding destul de maricel pe Indiegogo: 11,500 de precomenzi si un profit de 3 milioane de dolari. Cu toate ca nu este chiar ieftina. Consola are momentan pretul de 390 de dolari si va fi disponibila anul acesta, pe 27 noiembrie.

VCS este o consola cu posibilitati extinse de personalizare, iar acest lucru se datoreaza, in mare parte, compatibilitatii cu diferite sisteme de operare pentru PC. Iar chestia asta permite si dezvoltarea si publicarea de programe si aplicatii pentru comunitatea Atari.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button