TECH

HTC își suspendă activitatea de pe piața bursieră

Taiwan Stock Exchange Corporation anunță că va suspenda mâine tranzacțiile cu acțiunile companiei HTC.

Încetarea tranzacțiilor pe piața bursieră este premergătoare unu anunț foarte important, ce nu prea poate fi altceva decât achiziția companiei, foarte probabil de către Google. Cele două companii au o relație destul de strânsă, după ani de colaborare la realizarea a diverse telefoane mobile, precum recentele modele de Google Pixel. Anunțul oficial al achiziției probabil va avea loc tot mâine, sau pe parcursul următoarei săptămâni.

Rămâne însă o întrebare destul importantă. Ce se va întâmpla cu Vive? HTC a încercat să își protejeze divizia de VR de componenta de telefoane muribundă prin transformarea sa într-o componentă de sine stătătoare, ce poate fi cumpărată separat și care să nu fie scufundată de eșecul restului companiei.

Va decide Google să înfulece totul? Dacă asta se va întâmpla, ar putea fi o situație similară cu ce s-a întâmplat când Facebook a cumpărat Oculus. O reacție negativă imediată și un proces continuu de fragmentare a pieței de realitate virtuală, legând Rift-ul de rețeaua de socializare și limitând la fiecare pas posibilitatea de-a juca titluri în VR de Rift pe alte platforme.

[The Verge]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button