Telefoane

Google este pe cale să achiziționeze HTC

HTC este brandul care se poate lăuda că a lansat primul telefonul mobil cu Android instalat ca sistem de operare. Este vorba de HTC Dream, apărut în 2008. După acest model de succes, HTC a continuat să fie unul dintre producătorii importanți de telefoane inteligente. Cu toate acestea, au trecut ani buni de când producătorul taiwanez a mai scos pe piață un dispozitiv de succes. Pe măsură ce pierderile continuă să se adune, au apărut zvonuri că Google ar fi interesat să achiziționeze divizia de telefoane inteligente de la HTC.

După eșecul comercial înregistrat cu HTC 10, necazurile s-au ținut lanț. Toate speranțele producătorului au rămas în U11, ultimul model cu specificații de vârf produs de ei. Lansat recent în luna iunie, acesta nu a ajutat foarte mult. În ultimele sale rapoarte fiscale, HTC a recunoscut că luna august ce tocmai s-a încheiat a fost cea mai proastă lună din ultimii 13 ani pentru companie. Veniturile au scăzut cu 51.5% în comparație cu luna anterioară, și cu 54,3% față de aceeași lună a anului trecut.

Cei care și-ar fi putut dori un U11 foarte probabil deja au cumpărat unul, așa că lucrurile nu pot merge decât din ce în ce mai rău pentru HTC. Ultima tentativă de resuscitare a fost cu modelul Desire 555, un telefon din gama medie, dar acesta este deja indisponibil la doar o lună și jumătate de la lansare. Și fix când ai crede că nu se poate mai rău de atât, apar zvonurile conform cărora Google ar urma să achiziționeze divizia de telefoane inteligente de la HTC. Conform Commercial Times (un site în chineză), Google ia în considerare două variante: fie un parteneriat strategic, fie achiziția întregii divizii de telefoane. În ambele cazuri, oferta nu include HTC Vive, care va continua să existe separat de Google.

Această mișcare nu surprinde foarte tare, ținând cont că atât ambele modele Google Pixel de anul trecut, precum și un Pixel 2 lansat în acest an, au fost produse de HTC. Cu toate acestea, nici Google nu a fost satisfăcut pe deplin de performanțele acestor dispozitive, gigantul apelând la LG pentru producția modelului mai avansat de Pixel 2.

Așadar, deși mișcarea ar părea una care să favorizeze Google, s-ar putea ca totuși aceasta să nu fie chiar cea mai bună afacere. Și să nu uităm ce s-a întâmplat ultima oară când Google a achiziționat un producător de telefoane. Este vorba desigur despre Motorola, pe care compania a cumpărat-o în 2011, ca mai apoi s-o vândă către Lenovo pentru mult mai puțini bani decât a dat inițial. Este posibil ca și HTC să aibă o soartă similară. Există totuși un zvon cum că HTC ar trebui să producă unul dintre modelele Pixel din acest an, deci Google ar putea avea un interes ca HTC să se mențină pe linia de plutire.

Deși Commercial Times nu a furnizat nicio sursă pentru afirmațiile sale, cota acțiunilor HTC la bursă au scăzut cu până la 8% într-o singură zi, ceea ce ar înlesni și mai mult o achiziție. Între timp HTC a recunoscut public aceste afirmații, dar a refuzat să comenteze.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button