TECH

HTC anunță o variantă de sine stătătoare pentru Vive în China

HTC continuă să experimenteze cu realitatea virtuală, anunțând un nou Vive ce va funcționa fără nevoia de a fi conectat la un PC.

Acest dispozitiv a fost prezentat la expoziția ChinaJoy din Shanghai și arată oarecum cunoscut. Nu pentru că ar semăna cu un Vive tradițional, ci pentru că se potrivește cu ceea ce a promis HTC deja din luna mai, atunci când a dezvăluit un dispozitiv de VR compatibil cu Google Daydream.

Acest Vive este bazat pe un procesor Qualcomm Snapdragon 835. Asta înseamnă că va avea toată puterea de a reda VR pe care o are și un telefon de talie flagship contemporan. Poate chiar mai mult, din moment ce toate resursele chipset-ului vor fi utilizate pentru a reda conținutul de realitate virtuale.

Acest dispozitiv va fi limitat doar la piața chinezească, deoarece China nu permite acces la platforma Google Daydream, prin care în mod normal ar fi distribuite aplicațiile create pentru celălalt proiect VR de sine stătător. În China, HTC va distribui conținut folosind propria infrastructură, Viveport.

Alte informații nu au fost anunțate despre configurația hardware, sau despre preț, doar că va fi accesibil și că experiența VR va fi de înaltă calitate. Deși, având în vedere că este o platformă mobilă, acea ultimă parte probabil este o exagerare.

Poate că nu sună a fi ceva important, dar dacă luați în calcul că piața din China este cam pe măsura celor din Europa și SUA combinate, un succes aici pentru VR ar putea să îi asigure longevitatea de care are nevoie pentru a evita soarta altor idei bune care n-au ajuns nicăieri.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button