MORE

Google anunță o soluție VR fără telefon

Vremea când Google Cardboard era vârful de lance al tehnologiei VR pentru mărita companie a cam apus de mult.

În cadrul evenimentului Google I/O a fost prezentată o nouă inițiativă, cea de a construi o cască de VR de sine stătătoare, ce nu doar că nu se folosește de carton, dar nici măcar nu necesită un telefon, și nici fire. Este un dispozitiv  Daydream VR de sine stătător, care nu depinde de nici un fel de altă aparatură pentru a putea reda o experiență de realitate virtuală. Casca aduce și ceva tehnologie nouă, sub forma a ceva numit Worldsense, ce include senzorii de bază văzuți până acum la Vive și Rift în dispozitiv, ușurând cu mult folosirea sa.

Varianta sa standardizată este realizată de Google în colaborare cu Qualcomm, dar edițiile comerciale vor fi făcute de companii precum Lenovo și HTC. Și nu este vorba de ceva ce poate că va ajunge pe piață peste un an sau doi. HTC chiar a proclamat că până la sfârșitul acestui an veți avea parte de Vive Standalone. O variantă a clasicului Vive ce este construit pentru platforma Daydream.

Prețurile pentru aceste căști de VR de sine stătătoare nu este cunoscut, dar probabil nu va fi tocmai cât un Vive normal.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button