
Cu dimensiunile și greutatea unui smartphone obișnuit, Honor Power sfidează așteptările oferind un acumulator de 8000mAh, capabil să asigure o anduranță de până la 25 ore timp de redare video, 23 ore neîntrerupte de doom-scrooling pe TikTok, 23 ore de navigare web sau 14 ore de gaming pe Android.
Strecurat în corpul unui telefon de 8mm grosime, acumulatorul atinge o densitate impresionantă de stocare a energiei de 821Wh/l (29.60Wh), folosind o versiune îmbunătățită a tehnologiei siliciu carbon. Aruncând săgeți în direcția competiției, Honor precizează că un acumulator de capacitate similară (28.93Wh) poate fi regăsit abia în echiparea seriei iPad Air 11 (2025), o tabletă mult mai voluminoasă și mai grea decât noul telefon Honor Power.
Mai mult decât un produs unicat, Honor Power inaugurează o întreagă serie de telefoane mid-range, special creată în jurul celor mai avansați acumulatori cu tehnologie siliciu-carbon, 8000mAh reprezentând doar un barem minim pentru această serie.
Primul smartphone din seria Honor Power suportă încărcare rapidă de 66W prin USB-C. Compania producătoare nu declară exact cât durează o încărcare completă, însă precizează că numai 2% din capacitatea acumulatorului gigant este suficientă pentru o oră de apeluri telefonice.
Încadrat la gama mid-range, Honor Power folosește un un procesor Snapdragon 7 Gen 3, regăsit deja și în echipările Honor 100, 200 și 300 ajutat cu 12GB RAM și până la 512GB stocare internă.
Lista dotărilor este completată cu un afișaj OLED de 6,78 inch „micro-curbat” (rezoluție 1.224 x 2.700 pixeli) cu rată de refresh la 120 Hz și adâncime de culoare de 10 biți. Luminozitatea atinge 4000 de niți în modul boost.
Aranjamentul de camere foto include un modul principal de 50MP cu lentile f/1.95 și stabilizare optică, capabilă de filmare 4K. Mai există și o cameră ultra wide de 5MP, respectiv cameră frontală cu rezoluție 16 MP (suportă filmare 1080p), amplasată într-o perforație în formă de pastilă.
Telefonul ar trebui să fie rezistent la apă, dar nu beneficiază de un rating IP oficial. Lista dotărilor continuă cu cipul dedicat pentru optimizarea capabilităților RF, Honor C1+, suport dual-SIM și modul GPS cu frecvență dublă. În plus, există Wi-Fi, Bluetooth 5.3 (LDAC, aptX HD) și NFC. Portul USB-C acceptă doar conectarea la viteze USB 2.0.
Valabile pentru piața din China, prețurile sunt de aproximativ 240 EUR pentru echiparea cu 8/256 GB. Din păcate disponibilitatea în piețele globale nu poate fi confirmată momentan.