Săptămâna trecută am fost în China, unde am vizitat mai multe puncte cheie ale companiei HONOR și am pus mâna pe HONOR Magic7 Pro, cel mai nou flagship al producătorului chinez. E al doilea telefon de top unibody al HONOR lansat în 2024, după HONOR Magic6 Pro, care a apărut în ianuarie și a venit pe piața din România în martie 2024.
HONOR Magic7 Pro, design, construcție și alte caracteristici
HONOR Magic7 Pro e un telefon mare, dar nu greoi sau butucănos. Am pus mâna pe varianta gri sidefat, care se remarcă printr-o textură unică, asemănătoare norilor. Modulul camerei, deși proeminent, răsare elegant din spatele de sticlă al telefonului și adăpostește camerele. Inscripția „MATRIX CAMERA” este poziționată central, în linie cu blițul. Telefonul este stabil pe birou sau pe masă și nu se balansează dacă lucrezi pe ecran.
Ecranul este ușor curbat pe toate laturile fără a fi deranjant în utilizare. Luminozitatea și culorile sunt bune, dar nu mi-au atras atenția în mod special, e drept că în majoritatea timpului l-am folosit în zile noroase / ploioase. Muchiile din metal aduc a premium și sunt un câștig pentru durabilitate. Butoanele sunt ambele pe partea dreaptă, cel de Power (pornit /oprit/ restart) are o linie transversală roșie, dar nu l-ai fi confundat oricum cu cel de volum. Are difuzoare sus și jos, iar tăvița SIM e în partea de jos, lângă portul USB-C.
Liniile albe verticale, aflate cele 4 muchii ale telefonului, sunt cel mai probabil destinate antenelor. Telefoanele cu carcase din metal au nevoie de aceste spații pentru a permite semnalului să treacă fără interferențe, deoarece metalul poate bloca undele radio.
Softul de pe HONOR Magic7 Pro nu este cel cu care va veni în Europa, ci o combinație de chineză și engleză, fără GMS, dar cu o piață de aplicații proprietară HONOR. Am instalat pe el manual apk-urile de Antutu Benchmark, Geekbench 6 și AIDA64. Vezi mai sus capturi cu specificațiile și rezultatele testelor efectuate. Modelul testat are ultimul procesor Qualcomm – Snapdragon 8 Elite, 16GB RAM și 1TB de stocare UFS 4.0.
Fără îndoială telefonul e performant, dar cu softul testat nu mă pot exprima cu privire la calitatea interfeței sau fluiditate. În orice caz e Android 15 cu MagicOS 9.
Și aici încercând să navighez prin aplicațiile în chineză.
Camerele sunt la înălțimea pretențiilor telefonului și le depășesc pe alocuri. HONOR Magic7 Pro are în spate o cameră principală de 50 MP cu diafragmă variabilă f/1.4-2.0 și stabilizare optică (OIS), o cameră ultra-wide de 50 MP, cu un unghi larg de 122˚, și o cameră tele periscop de 200 MP cu zoom optic 3x și stabilizare optică (OIS). Pe parte de selfie are o cameră wide (22mm) cu f/2.0 și un senzor de 50 MP.
Camera principală este bună în orice condiții de iluminare, la fel și cea telefoto, doar camera ultrawide nu e la înălțimea celorlalte două. Am folosit de nenumărate ori zoom-ul variabil până la 6x și e WOW, la fel ca și modul portret cu filtrul Harcourt (Touch-Paris). Iată câteva imagini.
Tot la capitolul camere am remarcat viteza focusului și a declanșării. Am tras de mai multe ori în rafală, dacă pot spune așa, și telefonul n-a obosit.
Autonomia telefonului, chiar și cu bateria de 5850mAh, nu mi s-a părut extraordinară, dar e posibil să mă înșel. Telefonul are în China husă și încărcător în cutie, dar în Europa va veni fără el. Este cu atât mai frustrant, cu cât această situație nu ține neapărat de Honor, ci de cerințele UE, care impun ca cetățenii să aibă posibilitatea de a cumpăra telefonul atât cu încărcător, cât și fără.
Cel mai simplu pentru un producător ca să respecte regulile e să scoată încărcătorul din pachet. Sigur că trendul exista deja, pornit de ”hrăpăreții” de la Apple și preluat de „geniile” de la Samsung, dar legislația în cazul acesta nu ne ajută, pe noi consumatorii. Poate se gândesc la mediu, dar nu încărcătoarele în cutie sunt problema acestei planete.
Telefonul e împănat cu AI, la camere și în alte funcții, dar timpul a fost prea scurt pentru a experimenta suficient pentru o opinie. În ansamblu e un telefon performant, care promite să fie unul dintre cele mai bune din 2024, respectiv 2025 pentru noi europenii.