ReviewsTECHTelefoane

HONOR Magic5 Pro – evoluție fulminantă (review)

HONOR e un fel de Făt Frumos al smartphone-urilor. Adică a crescut într-un an cât alții în zece, depășind cele mai bune așteptări în ceea ce privește nu atât vânzările, cât mai ales calitatea telefoanelor. Până la urmă însă, firma are un părinte campion care, dacă nu ar fi fost faultat de restricțiile americanilor, ar fi fost cel mai probabil cel mai mare producător de smartphone-uri din lume (sau cel care producea cele mai bune telefoane).

În acest articol, voi prezenta concluziile mele cu privire la HONOR Magic5 Pro, cel mai proaspăt flagship al firmei chineze, un dispozitiv pe care mulți îl văd ca fiind alternativa la dominația Samsung. Este însă HONOR Magic5 Pro demn de încrederea pe care i-o acordă utilizatorii? Citește în continuare și vei afla părerea mea.

Designul și construcția lui HONOR Magic5 Pro

Nu e un secret faptul că HONOR a beneficiat de experiența (și patentele) HUAWEI timp de mulți ani. De când însă a devenit independentă, compania a lucrat la fel de intens cum o făcea și HUAWEI la dezvoltarea de patente noi, la inovații și la noi concepte tehnice. Astfel, ușor-ușor, a început să se îndepărteze atât tehnic, cât și ca design de HUAWEI, iar evoluția diferită este evidentă când ne uităm la HONOR Magic5 Pro… sau nu?

Pentru început, telefonul vine într-o cutie neagră, parcă voit opusă ca tematică față de ambalajele HUAWEI din seria P, dar similară seriei Mate. Sau o fi the Dark Side , iar HUAWEI the Light side? Rămâne de dezbătut, dar conținutul pachetului e similar: pe lângă telefon, avem un încărcător (de 66W), un cablu și o husă de plastic transparent. bun pentru client, rău pentru veniturile proprii și ale terților, pentru că nu mai ești nevoit să mergi să îți cumperi alte accesorii, ca la alte mere… pardon branduri.

Telefonul vine, la lansare, în două culori: negru și verde (Meadow Green). Noi am avut la test versiunea verde, care verde e de fapt spre gri, așa. Spatele telefonului este din sticlă mată cu un aspect sidefat, foarte interesant, dar și cu o formă complexă (și probabil extrem de greu de realizat) în zona camerelor, pe care cei de la HONOR o asociază, for some reason, cu Antoni Gaudi. Astfel, spatele are o curbură în zona cercului de camere, curbură care mai atenuează din impactul grosimii semnificativ mai mari a modulului foto.

Camerele, trei la număr, sunt așezate pe principiul aragaz cu trei ochiuri, spre deosebire de exemplu de HUAWEI Mate 50 Pro, care avea patru astfel de cercuri în interiorul modulului de camere. Personal, mi se pare o idee bună amplasarea centrală a camerelor, pentru că în primul rând telefonul e mai stabil pe masă, iar în al doilea rând e mai ușor să faci poze și să filmezi cu el, pentru că obiectivul e unde te-ai aștepta să fie, și nu într-un colț al dispozitivului.

Lateralele sunt tradiționale, cu stânga fără niciun fel de elemente distinctive și dreapta care conține butoanele de pornire/oprire și volum. În partea superioară avem unul din difuzoare, un microfon și modulul infraroșu (da, are modul infraroșu, pentru că de ce nu), iar în partea inferioară avem aceeași așezare tradițională cu tăvița SIM, portul USB-C și celălalt difuzor. Ca și la alte telefoane (HUAWEI), poziționarea microfonului lângă tăvița SIM este un pic periculoasă, pentru că poți introduce acolo cheița de SIM din greșeală.

Ca dimensiuni, HONOR Magic5 Pro este măricel, având 163 pe 77 mm și o grosime de 8,8 mm. Valorile astea depășesc chiar și pe cele ale unui un Mate 50 Pro și fiind doar o idee mai mici decât cele ale unui S23 Ultra. Greutatea este și ea destul de mare, la 219 grame. Sigur, asta se datorează și faptului că telefonul are o baterie de 5.100 mAh. Cei de la HONOR spun că bateria poate ține și trei zile, dar vei afla concluziile mele legate de baterie un pic mai jos, în secțiunea următoare.

Până atunci, să întoarcem telefonul cu fața și să vă mai zic de el. HONOR Magic5 Pro vine cu două camere pe față, dar doar una este pentru poze, cealaltă fiind pentru adâncime. Cutout-ul camerelor e situat în stânga-sus, o amplasare mai ciudată și poate neplăcută dacă ai OCD. Ecranul are lateralele rotunjite și o diagonală de 6,81 țoli (da, țoli, asta e traducerea pentru inch, chiar dacă sună de pe vremea Egiptului Antic). Senzorul de amprentă optic este sub ecran.

Per total, telefonul se simte foarte solid în mână, dar foarte greu în același timp. Există the good kind of heavy și există too heavy, și cel puțin pentru mine, HONOR Magic5 Pro e mai spre too heavy. Experiența poate varia însă, în funcție de câtă sală faci și cu ce telefoane ești obișnuit. Un S23 Ultra are 234g, deci n-o să mă mai plâng… prea mult. Telefonul atârnă greu în buzunar, dar hei, măcar nu ți-l poate fura cineva cu ușurință, că simți clar diferența fără el.

În afară de gabarit și poate un design cam tradițional, cu lateralele curbate (chestii oricum subiective) nu prea am de ce să îl depunctez prea mult la design. Are personalitate, e construit ca un tanc, are certificare IP68, vine cu accesorii suficiente în pachet și vine cu folie preaplicată. Totuși, grosimea în zona modulului de camere este un pic cam mare, și chiar dacă e ascunsă iscusit prin curbura spatelui, iluzia se duce naibii când pui telefonul pe masă și vezi cât de ridicat stă. În plus, ca la toate telefoanele cu spatele ăsta din sticlă mată, deși nu se văd amprentele pe el, HONOR Magic5 Pro este cam alunecos.

Specificațiile și performanțele lui HONOR Magic5 Pro

Ei bine, da – la capitolul specificații, stăm foarte bine. Spre deosebire de ruda lui îndepărtată în cutie albă care de fapt e oaia neagră acum, HONOR Magic5 Pro vine cu cel mai nou chipset de la Qualcomm, adică Snapdragon 8 Gen 2, cu tot cu 5G. Este versiunea standard, fără overclock, cum e pe Samsung S23, dar chiar și fără overclock, chipsetul ăsta rupe tot în materie de performanțe brute.

Memoria de care dispune HONOR Magic5 Pro este de 12 GB LPDDR5X, adică foarte rapidă, iar stocarea este de 512 GB UFS 4.0. Specificațiile astea îl pun pe Magic5 Pro pe aceeași treaptă cu Samsung S23 Ultra, Motorola Edge 40 Pro și ROG Phone 7 Ultimate, deci în liga de top pentru 2023. Hai să vedem și specificațiile în detaliu, deci:

HONOR Magic5 Pro
Dimensiuni 162,9 x 76,7 x 8,8 mm
Greutate 219g
Culori Negru, Verde (Meadow Green)
Ecran 6.81 Inch LTPO Quad-Curved Floating Display
Rezoluție 1312 x 2848 pixeli (461 PPI)
Rată de refresh 1-120Hz
Luminozitate maximă declarată 1800 nits
1.07 miliarde de culori, DCI-P3, HDR10+
Sistem de operare Android 13
Chipset Snapdragon 8 Gen 2 5G
Camere 50MP Wide Camera (f/1.6, 23mm, 1/1.12”,
4-in-1 2.8µm, OIS)
50MP Ultra Wide Camera (f/2.0, 13mm, 122°,
2.5cm Super Macro)
50MP Telephoto Camera (f/3.0, 90mm, 3.5x
optical zoom, 100x digital zoom, OIS)
12MP Selfie camera (f/2.4 aperture, FF) + 3D Depth Camera
Baterie 5100 mAh
Încărcare 66W SuperCharge
Certificare IP68

Ecranul este, cel puțin privind specificațiile, foarte interesant. Vorbim de o luminozitate maximă de 1800 de niți, spectru de culori DCI-P3, rată de refresh (foarte) variabilă și o densitate de pixeli excelentă. În testele noastre nu am reușit să atingem cei 1800 niți declarați, probabil luminozitatea respectivă fiind „rezervată” conținutului HDR. Ecranul rămâne însă perfect lizibil în lumina soarelui și este comparabil cu cel al lui HUAWEI P60 Pro ca intensitate luminoasă.

Conectivitatea este și ea interesantă, pentru că telefonul este compatibil cu Wi-Fi 7. Nu am avut la dispoziție un router cu Wi-Fi 7, dar avem unul 6E, iar HONOR Magic5 Pro nu vede decât rețeaua Wi-Fi 6 a acestuia. Bummer. Mai menționez doar compatibilitatea Bluetooth 5.2 și prezența unui chip NFC, ca să fie pachetul complet. Specificațiile complete le găsești pe pagina produsului.

Trecem la teste? Hai să trecem la teste. Începem, ca de obicei, cu Geekbench. Am rulat ambele versiuni, și cea anterioară, 5.1, pentru a putea să comparăm telefonul cu device-uri mai vechi, dar și ultima versiune, 6, în ambele situații – Multi-Core și Single-Core. Și aici am avut și primul rezultat interesant, chiar dacă nu interesant în sensul bun. Deși în testele Single-Core, rezultatele sunt în zona așteptată, în cele Multi-Core am observat un scor care varia nepermis de mult, între 4500 si 4850 în Geekbench 5.1. Am făcut toate testele cu modul Performance activat din setările bateriei, deci nu era de acolo problema. Să fie de la răcire? Să vedem.

Am continuat cu testul 3DMark Wild Life Extreme, unde HONOR Magic5 Pro a obținut un scor o idee mai jos decât Samsung S23 Ultra, cam la nivelul lui Motorola Edge 40 Pro, toate având același GPU, Adreno 740. Am continuat cu PCMark Work 3.0, și aici Magic5 Pro s-a descurcat foarte bine, cu un scor apropiat de cel al lui Samsung 23 Ultra. Hai să vedem și scorurile celorlalte telefoane notabile din gamă:

HONOR
Magic5 Pro
HUAWEI
Mate 50 Pro
Samsung
S23 Ultra
Motorola
Edge 40 Pro
Xiaomi
13 Pro
HUAWEI
P60 Pro
ROG Phone
7 Ultimate
Geekbench 5.1 SC 1484 1300 1572 1475 1397 1321 1471
GeekBench 5.1 MC 4856 4021 4877 4906 5146 4168 5205
Geekbench 6 SC 1934 NA 1962 1984 NA 1457 2020
Geekbench 6 MC 5063 NA 5143 5318 NA 3955 5641
3DMark Wild Life Extreme 3671 2775 3828 3630 NA 2756 3766
PCMark Work 3.0 15794 12648 16059 15177 14741 13306 NA

Am vrut să investighez mai în detaliu problema scorurilor scăzute în Multi-Core, așa că am rulat testul 3DMark Wild Life Extreme Stress Test, și bingo, there it was. Telefonul are probleme în testele sintetice cu încălzirea, fapt confirmat de procentul mic de stabilitate obținut în acest test. De menționat că am făcut testul atât în Performance Mode, cât și în modul standard, iar în modul Performance, previzibil, stabilitatea a fost și mai mică (37,7%, versus 44,6%).

Se regăsește această problemă în jocuri? Nu. Am jucat Genshin Impact și tradiționalul deja Asphalt 9, și deși telefonul se încălzește, nu am sesizat vreo problemă legată de frame rate. Închei, deci, secțiunea aceasta cu testele legate de baterie. În testul PCMark Work 3.0 Battery, rezultatul obținut a fost doar ok, fiind undeva în media clasei, cu un total de 13 ore și 20 minute. În realitate, telefonul m-a ținut fără probleme două zile, dar ce-i drept nu l-am folosit exagerat de mult.

Încărcătorul este unul de 66W, destul de potent deci, dar timpul de încărcare nu este grozav. Este mai încet la încărcare decât HUAWEI Mate 50 Pro, deși folosește același încărcător. Am înregistrat un timp total de încărcare de 50 de minute, și poate că sunt eu răsfățat de-alde Xiaomi sau Realme, dar mi se pare un pic mult în ziua de azi (bine, să nu aud de Samsung sau Apple aici). Iată și graficul de încărcare:

Grafic de încărcare HONOR Magic5 Pro
Grafic de încărcare HONOR Magic5 Pro

Per total, un flagship în toată puterea cuvântului, dar cu mici probleme de încălzire pe ici pe colo. Bateria se încarcă relativ încet, dar are o anduranță bună, rezultatele în teste sunt foarte bune și nu vei avea niciun fel de probleme cu performanța câțiva ani buni cu HONOR Magic5 Pro.

Camerele lui HONOR Magic5 Pro

Voi vorbi în cele ce urmează despre camerele lui HONOR Magic5 Pro, dar înainte să fac asta, am un of pe care vreau să-l vărs aici. Ați remarcat că în ultima vreme, am tot vorbit de băieții ăștia de la DXOMark că tot încununează telefoane ca fiind cele mai bune pe partea de camere. Ei bine, i-am urmărit cam ce fac ei. Și vă zic doar niște facts, apoi vă las pe voi să judecați ce și cum.

Carevasăzică, lansarea lui Magic5 Pro a fost pe 28 aprilie. Pac, la lansare, Magic5 Pro apare pe primul loc la camere. Am fost eu cam circumspect, că am testat Mate 50 Pro și, spoiler alert, Magic5 Pro nu e peste el la capitolul foto, dar hai, trecem peste asta. O zi mai târziu, o singură zi mai târziu, locul 1 era ocupat de OPPO Find X6 Pro, un telefon mai rar prin Europa. Măi ce coincidență, la lansarea telefonului era pe primul loc, cât să își ia premiul și să iasă marketingul, apoi poof, a coborât.

Și vă mai zic că tot fix la lansare, HUAWEI P60 Pro a obținut același premiu, de cea mai bună cameră de telefon? Da, e pe merit, dar se tot sincronizează locul 1 ăsta cu lansările de zici că e ceas! Și vă mai zic doar un lucru: la lansarea HONOR Magic5 Pro în România, invitați de onoare au fost… cei de la DXOMark! Nu știu în alte sporturi, dar în fotbal dacă invitatul de onoare la lansarea noii echipe este arbitrul de la meciul pe care tocmai l-au câștigat, se lasă cu investigații.

lansare HONOR Magic5 Pro DXOMARK

Mă rog, mai e și chestiunea punctajului, care se tot duce în sus de nebun. Acum am ajuns pe la un punctaj de 156 la HUAWEI P60 Pro, HONOR Magic5 Pro are 152 și Mate 50 Pro are 149. În teorie, are o logică, în practică este foarte greu de urmărit și de evaluat independent, mai ales că chiar ei spun că „The Overall score is […] a proprietary and confidential mapping of sub-scores into a combined score.” (sursa). Adică e o metodă a lor, confidențială, pe care nu o pot dezvălui, dar cu ajutorul căreia evaluează telefoanele și le dau scoruri.

Las asta aici cu o singură concluzie a mea: uitați-vă la premiile astea și chiar și la scoruri cu o fărâmă de spirit critic, nu luați de bune doar cifrele. Ele spun, în cel mai bun caz, doar o parte a poveștii, iar în cel mai rău caz riscă să te bage și mai rău în ceață.

Bun, acum să revin la subiectul meu: camerele lui HONOR Magic5 Pro. Aici cred că HONOR ne-a bombardat cu cele mai multe date și specificații, care, să fiu sincer, arată chiar bine. Și, luându-le pe rând, avem o principală de 50MP, cu deschidere f/1.6 și un senzor masiv, de 1/1.12 inch. Și da domne, face niște poze excelente. Atât la lumină bună, cât și în beznă, HONOR Magic5 Pro reușește să păstreze un nivel mare de detalii, gama dinamică este excelentă iar balansul de alb este foarte apropiat de realitatea percepută de ochi.

Camera are pixel binning și stabilizare optică, deci se descurcă excelent și în condiții de lumină slabă, deși aș spune că nu la fel de bine ca Mate 50 Pro. Acesta din urmă stă ceva mai bine la nivelul de detalii și în zone în care HONOR Magic5 Pro acestea devin blurry. Totuși, pentru a observa aceste diferențe, trebuie să te duci la un nivel de zoom inuman și nerezonabil pentru o utilizare normală.

Camera principală se mai laudă și cu un timp super-scurt de expunere și procesare, ceea ce HONOR numește Millisecond Falcon Capture. Practic, asta înseamnă că intervalul între două poze consecutive este mult mai mic ca la alte telefoane, lucru pe care l-am experimentat și eu în testele mele. HONOR spune că, față de generația precedentă, timpii de focus, de captură propriu-zisă și de procesare s-au îmbunătățit cu 245%, 147% și respectiv 118%. Nu am stat să cronometrez, dar telefonul se simte extrem de rapid atunci când vrei să faci fotografii.

Camera telefoto de 50MP are un sistem periscop, ceea ce îi permite un zoom optic de 3,5x. Balansul de alb este apropiat, dar nu identic, cu cel al camerei principale, iar detaliile sunt bune. Pe zoom mixt (optic + digital) 10x, se observă un pic limitele, pozele arătând aproape pictate când te uiți cu atenție. Din nou, asta se vede la un nivel de zoom foarte mare și este mai mult un moft, decât o problemă reală.

Camera telefoto e și ea stabilizată optic și pot să confirm că stabilizarea în general, atât pe principală cât și pe camera tele, atât pe fotografii cât și pe filmări, este printre cele mai bune stabilizări pe care le-am experimentat vreodată pe un Android. Nu te aștepta să facă minuni sau să filmeze fără șocuri atunci când cazi pe scări, dar pentru un smartphone, este excelent ce au reușit să facă chinezii de la HONOR.

În fine, camera ultrawide păstrează un nivel acceptabil de detalii și același balans de alb ca principala, per total fiind la nivelul celor mai bune camere ultrawide de pe telefoanele mobile (și aici îl compar cu P60 Pro). Totuși, în afara pozelor macro, nu prea folosesc deloc camera ultrawide, datorită efectului de fish-eye.

La filmare însă, copilul și-a depășit părintele, și asta o spun fără ezitare. Clipurile filmate cu HONOR Magic5 Pro sunt corect expuse și colorate, sunt pline de detalii și, cum spuneam mai devreme, excelent stabilizate. HONOR Magic5 Pro filmează cu până la 4K 60 FPS, deci nu avem filmare 8K, dar mâna sus cine folosește filmare 8K. Nimeni? Așa mă gândeam. pe lângă filmarea normală, mai ai și un mod Movie, în care poți filma clipuri cu o adâncime de culoare de 10 bit, la care poți adăuga ulterior LUT-uri, colorizări diferite în funcție de ce efect vrei să obții cu filmarea respectivă. Stai, adâncime de ce?

Pe scurt, adâncime de culoare de 10 bit înseamnă că poți înregistra mai mult de un miliard de nuanțe de culoare, față de cele „doar” 16,7 milioane de nuanțe pe care le poți înregistra cu un dispozitiv normal, care înregistrează cu o adâncime de culoare de 8 biți. Asta îți dă mai multă libertate în editarea ulterioară, la fel cum o înregistrare 8K îți dă posibilitatea să editezi mai bine un video 4K.

Per total, mă declar foarte mulțumit de camerele lui HONOR Magic5 Pro. Ăsta micu’ îl cam învață pe ta-su cum e cu filmarea, iar pe fotografie, chiar dacă este inferior, este inferior celui mai bun camera phone la ora actuală, HUAWEI P60 Pro, fiind pe locul 3 din… multe. Nu o zic eu, o zice DXOMark. Interfața e ușor de folosit, răspunde rapid la comenzi și zic eu că n-o să fii deloc dezamăgit de camerele lui HONOR Magic5 Pro, indiferent de pe ce telefon vii.

Experiența în utilizare

Înainte să vă spun cum a fost experiența cu telefonul, aș vrea să menționez câte ceva legat de software. HONOR Magic5 Pro vine cu Android 13 și va primi 3 ani de actualizări software și 5 ani de actualizări de securitate, ceea ce este în media clasei. Interfața software, denumită Magic OS 7.1, este relativ curată și are doar câteva particularizări. Cei obișnuiți cu versiunile mai vechi sau cu UI-ul de pe HUAWEI nu vor avea niciun fel de problemă să se adapteze la acest telefon.

Există câteva particularități legate de securitate, în sensul că telefonul are un chip dedicat funcțiilor de securitate, care protejează mai bine datele biometrice. În plus, mai are și funcția de AI Privacy Call, care diminuează foarte mult sunetul care „scapă” în exterior în medii în care nu există zgomot de fond, astfel încât să nu audă și alții ce spune interlocutorul.

M-am jucat cu telefonul ăsta preț de o săptămână, timp în care am încercat să-l folosesc în cât mai multe scenarii. M-am jucat, am făcut poze, am filmat, am vorbit la el, m-am uitat la clipuri și l-am încărcat de vreo două ori cred. Și impresia pe care mi-a dat-o acest HONOR Magic5 Pro este de omogenitate. Nu mai e ca pe vremuri, când aveai un telefon bun doar pe hârtie, dar cu o implementare deficitară, cu software cu bug-uri sau cu tot felul de ciudățenii. Bolile copilăriei au trecut, iar HONOR oferă deja un smartphone care poate concura de la egal la egal cu garda veche.

Nu e încă un telefon perfect. Mai sunt multe de îmbunătățit la el, și aș începe aici cu designul sistemului de răcire. La un telefon de dimensiunile astea, nu ar trebui să mai existe problema de fluctuații de performanță datorate temperaturii. Da, eu nu am întâlnit situația asta, dar în cazul unor utilizatori, pasionați de jocuri „grele”, e posibil ca la un moment dat asta să devină o problemă. Telefonul nu devine neplăcut de cald în nicio situație însă, deci cel puțin aici nu sunt probleme.

Apoi, încărcarea durează destul de mult, să fiu sincer, și ar fi un easy fix pentru HONOR să rezolve asta. Mai departe de atât, nu prea mai găsesc puncte negative majore. Boxele se aud binișor, ecranul e luminos, conținutul HDR este livrat cum se cuvine, camerele sunt printre cele mai bune la ora actuală iar, cu un preț pornind de pe la 5.500 lei, HONOR Magic5 Pro mi se pare destul de atractiv. Oferta este echilibrată și cu siguranță o să mai scadă prețul în lunile ce urmează. Din păcate pentru HONOR, cumperi și brand-ul, iar un telefon de la un brand relativ tânăr, fie el și unul foarte bun, trebuie să mai vină cu un atu, prețul, pentru a convinge utilizatorii.

Pe la același preț găsești HUAWEI P60 Pro, un camera phone senzațional, care însă suferă de neajunsurile binecunoscute și are un chipset mai vechi, Samsung S23 Ultra, care e ceva mai rapid, dar ceva mai jos la camere, cel puțin din ce am experimentat eu, și de ce nu, Iphone 14 Pro, care este în altă ogradă, dar este un telefon foarte echilibrat. Pe la aceleași dimensiuni găsești Xiaomi 13 Ultra (cu același chipset) și Mate 50 Pro (cu o autonomie comparabilă), care sunt semnificativ mai ieftine.

Merită să îți cumperi un HONOR Magic5 Pro? Dacă ești fan HUAWEI sau HONOR, cu siguranță da. Poate îi lipsește din rafinamentul lui HUAWEI, dar are GMS și 5G, plus niște camere aproape la fel de bune. La fel, dacă vrei un telefon ultimul răcnet tehnologic vorbind, cu o autonomie foarte bună și cu o construcție solidă, HONOR Magic5 Pro este o alegere excelentă. Ba chiar aș îndrăzni să spun că este o alternativă la Samsung S23 Ultra. Nu ți-l recomand dacă vrei un telefon ușor sau mic sau dacă nu vrei un smartphone scump, dar pentru amatorii de flagship-uri, HONOR Magic5 Pro nu dezamăgește.

Design și construcție - 8.5
Specificații și performanțe - 9
Camere - 9
Experiența în utilizare - 8.5

8.8

Un flagship echilibrat, un concurent direct pentru Samsung S23 Ultra, susținut de know-how-ul moștenit de la HUAWEI

User Rating: 4.53 ( 2 votes)

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un Pentium 2 - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button