GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Half-Life primește suport ray-tracing din partea unui modder

Half-Life este unul dintre cele mai populare jocuri din istorie, iar o parte din acest succes l-a căpătat în urma comunității de modding care s-a strâns în jurul său. Tot un membru al acestei comunități este și cel care vrea să aducă jocul în era modernă prin includerea suportului pentru ray tracing. Acesta este cunoscut online sub aliasul de sultim_t și a publicat de curând un trailer, urmând ca lansarea să fie programată pentru 2022.

Efectele ray tracing se ocupă de iluminarea globală, permit folosirea de reflexii detaliate, refracție, umbre mult mai bine definite și efecte vizuale mai realiste. Munca lui sultim_t se bazează pe Xash3D, o unealtă care le permite utilizatorilor să modifice aspecte ale motorului grafic din spatele lui Half-Life.

Tehnologia ray tracing este foarte interesantă, iar includerea ei în jocuri vechi, fie și prin intermediul modurilor de acest fel mi se pare extrem de benefică. Le oferă unor clasice o nouă șansă la viață și unor gameri mai tineri, ocazia de a se bucura de jocurile care ne-au făcut nouă copilăria mai frumoasă acum câțiva ani. Încă de la Quake 2 am putut vedea treaba asta și nu cred că m-aș supăra dacă ar deveni un trend.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button