GamingPC&ConsolesTech&IT

Nvidia a făcut o variantă de RTX a lui Quake 2

Quake 2 a fost al doilea joc disponibil cu suport pentru Ray Tracing. Dar din moment proiectul Q2VKPT era făcut de un individ în timpul său liber, probabil nu reprezenta tocmai potențialul maxim al tehnologiei.

Așa că Nvidia a colaborat cu creatorul lui Q2VKPT, ce lucra la companie oricum acum ceva vreme, pentru a realiza Quake 2 RTX. Și ce aduce față de original? Adică, față de originalul VKPT? Include iluminare globală controlabilă, așa că poate fi gâdilat după bunul plac, cu redare de mare acuratețe a tuturor efectelor asociate, HDR (în sensul celălalt), texturi de tip PBR, chiar și iluminare volumetrică. Mai daugă efectele de particule care lipseau din varianta anterioară, suport pentru SLI, foc redat cu Nvidia Flow ce face exploziile mai credibile, plus numeroase alte chestii.

O altă diferență este că nu folosește Path Tracing, din moment ce acea implementare a Ray Tracing avea câteva dezavantaje legate de optimizarea posibilă. Totuși, varianta aceasta se folosește tot de Vulkan și funcționează pe Linux la fel ca cea precedentă. Așa că dacă vreți să vedeți cum rulează Quake 2 cu adevărat pe Ray Tracing… puteți vedea trailer-ul de mai sus. Probabil veți putea descărca jocul după GDC, ce se află acum în toi.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button