Tech&IT

Un hacker a folosit o aplicație de știri pentru a trimite notificări rasiste către iPhone-uri

Se pare că zilele astea avem tot mai multe știri legate de hackeri. Cititorii site-ului de știri financiare Fast Company s-au trezit cu o surpriză neplăcută aseară. Aceștia au primit un număr de notificări obscene prin aplicația Apple News care conțineau elemente rasiste. Nu este de mirare că a fost un șoc pentru mulți, motiv pentru care au postat poze cu acestea pe Twitter unde au fost nemulțumiți.

Într-o declarație a companiei, Fast Company a spus „contul de Apple News a fost spart și a fost folosit pentru a trimite notificări rasiste și obscene.” Ei au mai adăugat faptul că această „spargere” a avut legătură cu un alt atac care a avut loc duminica trecută. Astfel compania a luat decizia de a închide întreg domeniul fastcompany.com pentru moment.

În acest moment, dacă încercați să deschideți site-ul FastCompany veți fi întâmpinați cu o eroare „404 Not Found” . Înainte de a fi închis, hackerii au reușit să posteze un mesaj în care detaliau legat de modalitatea prin care au reușit să se infiltreze în site-ul publicației. Alături de aceasta, au lăsat și un link al unui forum unde se găsesc alte baze de date furate. Ei au mai adăugat faptul că cei de la Fast Company aveau o parolă implicită pentru Wordpress, una care a fost foarte ușor de spart. Ba mai mult, aceasta ar fi fost folosită pentru mai multe conturi, inclusiv pentru un administrator. De acolo,

Un utilizator pe nume „Thrax” a postat pe site-ul Fast Company că va posta o bază de date care conține peste 6000 de fișe ale angajaților. Acestea includ adrese de email, parolele unora dintre aceștia, ciorne nepublicate și altele.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button