MORE

GTX 1060 se lanseaza oficial – ce va oferi?

GeForce GTX 1060 este o placa video de importanta cruciala pentru nVidia, aducand Pascal catre utilizatorii normali, in contrast cu GTX 1080 si 1070 care sunt adresate clasei utilizatorilor de performanta.

De ce cruciala? Ei bine, pentru ca mai toata piata se afla in segmentul de sub 300$, un segment adresat foarte agresiv de catre AMD cu al lor RX 480.

gtx 1060 img

Specificatiile „scapate” pe net in zilele trecute sunt (in mare) confirmate:

GTX 1060 va oferi 1280 de nuclee CUDA Cores cu o frecventa de Boost de 1.7GHz si va oferi 6GB de memorie GDDR5 ce ruleaza la o viteza de 2000MHz (8GHz „effective”). Se pare ca zvonul a doua variante, una cu 3GB si alta cu 6GB de memorie a fost doar atat – un zvon.

Placa va necesita o alimentare dedicata printr-un conector PCIe 6-pin, si are un TDP declarat de doar 120W.

La categoria conectica, modelul de referinta va oferi 3 conectori DP1.4, un HDMI 2.0B si un DualLink-DVI. nVidia au confirmat ca NU vor oferi suport SLI cu GTX 1060, oferind ca scuza Steam Hardware Survey, adica faptul ca (chipurile), interesul consumatorilor pentru GPU-uri multiple in aceasta clasa de performanta este mult prea scazut. Credem si noi, daca lipseste conectorul.

Va exista un Reference design, disponibil doar pe web-shop-ul nVidia.
Intrebat fiind despre stocurile limitate de modele GTX 1070 si GTX 1080, reprezentantul nVidia a pretins ca nu exista probleme cu disponibilitatea stocului de placi video.

NDA-ul cu privinta la performanta noilor placi va expira in data de 14 iulie, deci nu va asteptati sa vedeti date oficiale de performanta pana atunci. Partea buna e ca nimanui nu-i pasa de NDA-uri.

Totusi, nVidia promoveaza GTX 1060 ca fiind mai rapid decat GTX 980.

Bineinteles, nu este vorba numai de performanta in noua serie. nVidia impinge mult pte tehnologii precum Simultaneous Multi-Projection, adoptata in motoarele Unreal Engine 4 si Unity.

In conferinta de presa destinata lansarii GTX 1060, nVidia au dezvaluit si implicarea in mai multe titluri dedicate VR-ului, precum Poolnation VR, Everest VR, Unreal Tournament, Obduction, Adrift si Raw Data.

Sub brandul VRWorks, nVidia reuneste asadar tehnologiile SMP, Ray-Traced Audio, PhysX Collision Solver si PhysX, pentru a traduce o experienta de realitate virtuala impecabila.

O alta veste este legata de nVidia VR FUN House – un fel de SDK, altfel zis, un mediu de dezvoltare cu codul sursa deschis, ce demonstreaza tehnologiile nVidia pentru a facilita dezvoltarea de jocuri VR. Aceasta va fi lansata in interiorul lunii iulie.

Tehnologia nVidia Ansel pentru fotografia in-game este aproape definitivata, si isi va face aparitia pe piata incepand cu luna curenta, disponibila in Witcher 3 si Mirror’s Edge pentru inceput, si in multe alte jocuri dupa.

Ramane de vazut ce preturi va practica nVidia pentru GTX 1060 – si daca va fi destul de convingatoare pentru a incetini vanzarile RX 480.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button