GamingRSS PaginaDeMedia

GTA 5 este cel mai bine vândut joc din ultimii zece ani

Deși nu încape îdoială că Minecraft este momentan cel mai bine vândut joc din toate timpurile, uite că și franciza Grand Theft Auto se menține bine și nu dă semne de oboseală. În ultimul deceniu, cel puțin, GTA 5 joacă în propria sa ligă, după cum ne demonstrează un raport fiscal Take-Two Interactive.

Vorbim despre o evoluție extrem de rapidă. În perioada anului fiscal anterior, GTA 5 s-a vândut în 5 milioare de exemplare, însă în prezent a ajuns la nici mai mult, nici mai puțin de 155 de milioane. Și da, numerele continuă să crească.

Rezultatele sunt remarcabile, cel puțin în Statele Unite. La nivel mondial, Minecraft încă este pe primul loc (238 de milioane de exemplare încă de la prima sa apariție în 2009), însă GTA cinque este regele ultimilor zece ani. Partea interesantă este că aceste 155 de milioane ale lui GTA 5 sunt parte dintr-un total de 355 de milioane incluse de întreaga franciză Grand Theft Auto pe parcursul întregii ei existențe. Ca fun fact, asta înseamnă că GTA 5 a întrecut de unul singur în vânzări propria sa familie combinată.

Toate acestea nu includ și viitoarea versiune Expanded and Enhanced a jocului, pe care o vom putea savura pe consolele noi în curând. Asta a dus la formarea unui cult al memelor vis-a-vis de re-re-re-re-re-relansări ale lui GTA 5 și The Elder Scrolls V: Skyrim. Râdem noi, rândem, dar banul tot la Rockstar merge!

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button