PC&Consoles

Grupul de hackeri OurMine a fost responsabil pentru downtime-ul Pokemon GO

In ultima perioada, grupul de hackeri numit OurMine a lovit in mai toate conturile de Twitter sau servere de jocuri populare, reușind sa provoace haos și neplăceri pe oriunde au fost „în vizita”.

Din păcate, ultimul vizitat a fost Pokemon GO, serverele fiind atacate și picate timp de câteva ore în urma unui atac DDoS.

Sigur, jocul a avut probleme încă de la început, dar o parte dintre ele au fost rezolvate, dar la drept vorbind, multe dintre ele se datorează popularității masive a jocului și faptului ca un număr foarte mare de jucători au luat cu asalt serverele, multi fiind din alte regiuni unde jocul nu a fost lansat.

Din păcate, problemele de săptămâna trecuta din week-end nu s-au datorat suprapopularii, ci mai degrabă grupului OurMine, Niantic văzându-se în fata faptului împlinit.

Bine, nu era ca si cum Niantic nu s-au asteptat la asta, cu doar o zi inainte deja circuland blog-post-ul celor de la OurMine in care anuntau faptul ca urmeaza sa „incerce securitatea Pokemon GO”.

Acest „sistem de testare” al securității a fost subiect de controversa in nenumarate randuri, OurMine reusind sa puna mana pe conturile de Twitter a unuia dintre fondatorii Twitter, Jack Dorsey, dar si pe conturile lui PewDiePie si Markiplier.

Faptul ca au testat sau nu „securitatea” nu este discutabil, totusi felul in care au facut-o se pare ca a afectat milioane de jucatori, lucru pe care gamerii, oameni intelegatori si rabdatori din fire, nu prea l-au vazut ca pe un mic „test”.

Totusi, ceea ce este cu adevarat ciudat, este faptul ca si PoodleCorp, un alt grup de black hat hackeri au anuntat ca au atacat serverele Pokemon GO, in acest moment existand un incident si doua revendicari. Ramane de vazut daca vedem sau nu un „macel” intre cele doua grupari. 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button