PC&Consoles

Greva actorilor vocali se apropie de final

De doi ani de zile tot se discută posibilitatea ca sindicatul actorilor vocali să intre în grevă, iar anul trecut s-a întâmplat. Ca urmare, câteva companii mari din industria jocurilor video nu mai aveau acces la serviciile membrilor SAG-AFTRA.

Un acord pare să fi fost atins în cele din urmă dintre, care până acum le surâde actorilor. Conform noilor clauze, actorii vor beneficia de plăți suplimentare din partea producătorului de jocuri, în funcție de numărul de sesiuni de înregistrare la care au participat. Bonusul este plătit în momentul lansării jocului, și variază de la 75 de dolari pentru o sesiune și poate ajunge până la 2100 de dolari pentru 10 sesiuni de înregistrare.

Noua înțelegere dintre sindicatul actorilor și industria de jocuri mai asigură și ceva clauze de transparență. Actorii vor fi informați mai bine despre ce va presupune proiectul, dacă vor trebui să înlocuiască un actor existent, dacă face parte dintr-o serie mai mare, și cam care ar fi natura performanței pe care studioul o dorește. Spre exemplu, dacă va fi nevoie de cascadorii. Ai crede că astfel de informații ar fi fost deja disponibile pentru actori, dar aparent nu erau, motiv pentru care această grevă a avut un temei ceva mai mare decât simpla mărire a salariilor.

Propunerea încă nu a fost acceptată, dar până acum este destul de bine primită.

[Blue’s News]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button