MORE

Actorii vocali pot intra in greva

Luna trecuta, va instiintam ca SAG-AFTRA, sindicatul din care fac parte majoritatea actorilor vocali care lucreaza in industria jocurilor, a initiat un vot prin care urma sa se decida daca actorii vor intra sau nu in greva. Cel putin 75% din participanti trebuiau sa voteze in favoarea grevei pentru ca votul sa fie valid.  Votul favorabil a fost de 96.52%.

Raspunsul a fost aproape unanim, cea mai mare parte din actori votand cu un categoric da in favoarea intrarii in greva. Asta nu inseamna ca au intrat in greva chiar acum, doar ca sindicatul are o noua arma pe care o pot aduce la negocierile de contracte.

Actorii vor conditii mai bune pentru meseria lor, si posibilitatea de a primi sume de bani suplimentare, daca jocul la care au lucrat va trece de anumite praguri de profitabilitate.

In cazul in care industria jocurilor nu va respecta termenii propusi de sindicat, atunci o greva chiar se va intampla. Atunci, orice joc aflat in productie va avea probleme seriose, deoarece nu vor mai putea fi terminate la timp in starea lor intentionata.

Pentru a compensa, unele studiouri ori vor apela la actori care nu fac parte din sindicat, ori vor recurge la solutii alternative. Exemple ar fi transformarea fiecarui personaj in Gordon Freeman, revenirea la redarea dialogului doar prin text sau probabil dezvoltarea unui software performant, care sa permita generarea de voci artificiale. In cazul cel din urma, sindicatul va avea foarte multe probleme pe termen lung.

[TechRaptor]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button