PC&Consoles

Greva actorilor vocali a luat final

Industria jocurilor și breasla actorilor vocali au ajuns la un acord care să pună capăt grevei care este în desfășurare de mai bine de un an de zile.

Încă din 2016 sindicatul actorilor a pus o interdicție asupra companiilor precum Warner Bros, Electronic Arts, Disney, Activision și câteva altele studiouri. Orice joc produs în această perioadă de entitățile cu pricina nu putea folosi actori care fac parte din SAG-AFTRA, iar asta… nu pot să spun c-a avut un efect vizibil pentru publicul larg, din moment ce proiectele afectate nu vor vedea lumina zilei decât anul viitor, cel mai devreme.

Actorii n-au primit banii pe care îi doreau, sub forma unei cote din vânzările jocurilor. Așa că s-au mulțumit cu bonusuri ce pot ajunge până la 2100 de dolari, în funcție de cât de multe sesiuni de înregistrare au fost necesare pentru proiect. Alături de asta au mai fost și o varietate de îmbunătățiri a modului în care procesul de înregistrare este organizat. Spre exemplu, actorii au acum dreptul să știe dacă slujba va necesita cascadorii sau dacă este pentru un joc dintr-o franciză de câteva milioane de dolari. În acest caz, vor ști că au ceva loc pentru negocierea unui salariu ceva mai bun.

Înțelegerea afectează toate contractele din industrie până în anul 2020. Apoi vor avea loc alte negocieri, poate de această dată fără grevă.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button