GamingPC&Consoles

Grand Theft Auto Trilogy Remastered a fost confirmat și va fi lansat anul acesta

De când n-am mai vorbit despre Grand Theft Auto… zici că au trecut două zile. Dar stați, chiar așa este, iar în urmă cu vreo 48 de ore vorbeam despre un posibil remaster al lui GTA III. Și parcă zici c-am avut degetele aurite când am preluat știrea aceea, întrucât astăzi am primit și confirmarea. Trei titluri din serie vor primi variante remasterizate și vor fi incluse în colecția Grand Theft Auto Trilogy Remastered.

Nu se știe încă dacă este vorba despre GTA III, Vice City și San Andreas, ori dacă vom primi șansa să rejucăm Liberty City Stories. Oricum ar fi, se pare că jocurile sunt deja în faza finală de dezvoltare și vor fi disponibile spre finalul acestui an pentru diverse console printre care și Nintendo Switch, PlayStation 5 și Xbox Series X|S. Dar cum o veste bună vine adesea însoțită de una mai puțin bună, se pare că variantele pentru PC și mobile (da, vor fi și pentru telefon) vor apărea abia in decursul anului viitor.

Grand Theft Auto Trilogy – Remake sau remaster?

Se pare că noua colecție de jocuri este dezvoltată folosind Unreal Engine, deci vom avea parte de grafică cu totul nouă. Însă sursele vorbesc despre „o combinație de grafică veche și grafică nouă” ceea ce mă face să cred că va fi păstrat stilul vizual specific fiecărui joc, dar grafica acestuia va fi adaptată la anul 2021. Nici meniurile nu scapă neatinse, primind modificările de rigoare, însă la fel ca și jocul își vor păstra stilul caracteristic.

Grand Theft Auto Trilogy este dezvoltat de Rockstar Dundee, cel mai nou studio al companiei. Anterior a activat sub numele de Ruffian Games, un nume pe care este posibil să-l știți din Crackdown 2 și 3, cât și din Halo: The Master Chief Collection. Mai mult de atat, studioul lucrează și la varianta îmbunătățită a lui GTA V pentru consolele next-gen.

Conform surselor, colecția de jocuri ar fi trebuit să fie lansată drept cadou pentru cei care cumpără versiunea next-gen a lui GTA V, însă lansarea a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. În ciuda amânărilor și a situației curente, Grand Theft Auto Trilogy va fi lansat spre finalul anului, la timp pentru a sărbători aniversarea de 20 de ani a lui GTA III.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button