ȘtiriTech&IT

Google Wallet va dezactiva suportul pentru plăți cu telefonul dacă folosești aceste versiuni de Android

Parte din efortul obișnuit pentru „încurajarea” utilizatorilor care ezită să-și cumpere un nou smartphone cu Android, Google anunță retragerea suportului Google Wallet pentru orice dispozitiv puțin mai vechi de 5 ani.

Curând nu vei mai putea folosi telefonul cu Android pentru plăți contactless folosind cardul de credit înrolat în aplicația Google Wallet, dacă acesta nu rulează cel puțin versiunea Android 9 (nume de cod Pie). De asemenea, dacă te-ai obișnuit să folosești smartwatch-ul pentru plăți contactless, află că acesta trebuie să ruleze cel puțin versiunea Wear OS 2.x, sau mai recentă.

Plățile contactless inițiate cu serviciul Google Wallet vor înceta să mai funcționeze pe dispozitivele neconforme începând cu data de 10 iunie 2024.

Pentru a menține cât mai sigure funcțiile Wallet, cum ar fi tranzacțiile tap-to-pay, trebuie să putem trimite actualizări de securitate pe dispozitivul dvs. Actualizările de securitate nu sunt disponibile pentru versiunile Android sub 9”, a explicat compania pe pagina de blog.

Până acum, cerința minimă pentru accesarea serviciilor Google Wallet era prezența versiunii Android 7.0 Nougat din 2016, mutarea acestui prag pentru a viza dispozitivele lansate începând cu anul 2018 afectând un număr considerabil de utilizatori. Motivul ar fi că, din preajma anului 2018, cadența de înnoire a dispozitivelor cu Android a scăzut considerabil, utilizatorii alegând să păstreze mai mult timp telefonul actual.

Totuși, cerințele minime pentru suport Google Wallet încă sunt la un nivel rezonabil, acoperind dispozitive destul de vechi precum cele din familia Samsung Galaxy S8 și Note 8, sau seria HUAWEI P10 din anul 2017. De asemenea, este acoperit orice telefon lansat cu versiuni anterioare de Android, dacă acesta a primit între timp actualizare măcar până la versiunea Android 9 Pie.

Aceasta nu este singura ajustare recentă adusă serviciului de plăți Google. Forțat de cerințele autorităților europene, Google Wallet îți cere acum să deblochezi telefonul pentru orice fel de plăți contactless, dispărând opțiunea pentru plăți fără autentificare în cazul tranzacțiilor în sume mici.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button