Google pare că va schimba calendarul de actualizare Android TV într-unul bianual, Android TV 15 schimbând ștafeta cu Android TV 16 abia din anul 2026. Dar dacă punem la socoteală și întârzierile de regulă foarte mari la partea producătorilor, care nu se grăbesc deloc să livreze aceste actualizări pentru modele deja lansate, probabil că așteptarea se va prelungi și mai mult pentru posesorii de televizoare cu platformă Google TV.
Problema pentru Google ar putea fi că televizoarele cu platformă Google TV nu se vând chiar atât de bine, sau cel puțin nu în număr atât de mare pe cât și-ar dori fabricanții acestora, apărând riscul ca seria de televizoare nou lansată pentru anul următor să o eclipseze pe cea de trecut, care încă strânge praf pe rafturile magazinelor și în depozite. Iar dacă noua serie vine cu interfață Smart TV substanțial diferită și alte îmbunătățiri dezirabile, cumpărătorii se vor reorienta pur și simplu către noile modele, ignorându-le pe cele devenite mult mai puțin dezirabile.
Sau pur și simplu, piața de televizoare inteligente nu se mișcă într-un ritm chiar atât de rapid precum cea a dispozitivelor smartphone și tablete, studii de piață arătând că majoritatea cumpărătorilor de televizoare inteligente nu se gândesc să le schimbe mai devreme de 5-10 ani după momentul achiziției. Mai ales dacă modelul achiziționat a fost un televizor scump la vremea lui, are încă imagine bună și nu dă semne majore de „oboseală”. Pentru aceștia, primirea unei actualizări majore a platformei Google TV după 2 ani de așteptare este cu siguranță binevenită, fără ca așteptarea să fie atât de greu de suportat ca în cazul unui smartphone pe care îl folosești zi de zi bun pentru tot felul de lucruri. TV-urile sunt mai degrabă dispozitive specializate pe care le folosești cu un scop: consumul de conținut și divertisment. Atât timp cât nu se strică și își face treaba pentru care l-ai cumpărat, nu prea ai motive serioase să-l înlocuiești.
Prin urmare, Google găsește de cuviință să ajute producătorii de televizoare livrând actualizări Android TV ceva mai rare, care să îi lase să-și vândă până la epuizare stocurile de televizoare, dar în același timp mai bine finisate și mai complete. Nu e nevoie să reamintim de bug-urile și încetinirile de performanță pentru că are platforma Google TV și-a căpătat deja notorietate, decizia Google de a se concentra mai mult pe atenția la detalii fiind probabil alegerea corectă.