Tech&IT

Play Store va începe să afișeze ce date colectează aplicațiile pe care urmează să le descarci

Controversa transparenței datează de pe vremea când Apple le-o dădea peste nas celor de la Facebook/Meta, iar odată ce App Store și iOS te șocau cu lista imensă și super sinceră de permisiuni cerute de platformele social media ale gigantului și ce date colectează acestea, ajungeai să te întrebi dacă nu cumva chestia asta ar trebui implementată și pe Android și Play Store. Well, mai bine mai târziu decât niciodată, pentru că Google a început să miște și pe partea asta.

Compania va introduce o secțiune adițională în Play Store cu scopul de a-ți oferi mai multe detalii despre datele colectate de aplicațiile pe care urmează să le instalezi. Schimbarea va sosi în decursul săptămânilor următoare, iar dezvoltatorii au ca termen-limită data de 20 iulie pentru a-și actualiza aplicațiile și a introduce informațiile cu pricina în noua secțiune.

Google transparenta Play Store

Cu această adiție, Google încearcă să ofere mai multă transparență și mai mult context. Se vor lista datele și informațiile pe care fiecare dezvoltator le colectează, dacă le partajează cu alte surse sau nu și dacă politica de securitate este menținută, de exemplu, atunci când se promite că datele transmise sunt criptate. Vor exista și informații dacă aplicația unui dezvoltator respectă politica Google Play Families și dacă practicile de securitate sunt validate de părți terțe.

Google a oferit pe pagina oficială lista completă a criteriilor ce trebuie îndeplinite, iar dacă o aplicație nu respectă aceste cerințe sau dezvoltatorul este prins că falsifică informațiile, softul cu pricina va fi blocat, nu va mai primi actualizări și riscă să fie eliminat din Play Store. Potrivit Google, chiar și aplicațiile care nu colectează niciun fel de date trebuie să fie înscrise în formular și să introducă și un link spre politicile proprii.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button