Reviews

Ce telefoane Motorola mișto îți poți cumpăra în 2024?

Putem spune că Motorola, un brand de telefoane care era la marginea falimentului acum jumătate de deceniu, a avut un 2023 extraordinar. De la dispozitive gândite pentru cumpărătorul cu buget redus, până la campioni ai categoriei de mijloc și flagship-uri pliabile pursânge, Motorola are ceva pentru toți. Astfel, în materialul de azi vom face o recapitulare amănunțită a modelelor de telefoane lansate de companie în anul trecut și vom vedea ce aduce fiecare în așa fel încât să puteți să luați singuri o decizie care-i mai bun pentru voi, acum că am intrat oficial în 2024.

De ce sunt telefoanele Moto speciale?

Dar înainte de toate, trebuie să vedem de ce sunt telefoanele Motorola speciale. Și primul lucru care îmi vine în minte sunt culorile interesante pe care producătorul le oferă pe multe dintre modelele lor. De ceva timp, Motorola colaborează cu liderul mondial în selecția și potrivirea culorilor Pantone pentru a da o pată de culoare telefoanelor, cu mare succes aș adăuga. În plus, cele două companii scot la final de an o nuanță specială pentru dispozitivele Motorola, iar anul acesta culoarea se numește „Peach Fuzz” și este disponibilă pe Edge 40 Neo și RAZR 40 Ultra.

Motorola

A doua caracteristică care diferențiază telefoanele Motorola de alte modele este experiența de unboxing, o arie în care companii precum Apple au excelat și care adaugă un plus semnificativ pentru unii consumatori. Ei bine, Motorola au decis să facă lucrurile în stilul lor și acum unele modele din familia Moto G, dar și toate telefoanele Edge și RAZR vin cu o cutie parfumată. Este o idee foarte interesantă, și recunosc că de fiecare dată când mai am ocazia să scot un telefon de la Motorola din cutie, highlight-ul experienței mele este componenta olfactivă.

Dar asta nu e tot, pentru că așa cum Motorola au luat în considerare experiența de unboxing a telefoanelor lor, și protejarea mediului înconjurător este un punct important pe agenda companiei. Astfel, husa pe care o găsești în pachetul unui Edge 40 Neo este făcută fără urmă de plastic în construcție, cutia este inscripționată utilizând cerneală pe bază de soia și este făcută din  materiale reciclate în proporție de 60%, precum carton gri, hârtie kraft și hârtie de calc.

Iar ultima dar cu siguranță nu cea din urmă funcție exclusivă Motorola este Moto Secure. În zilele noastre, telefoanele pe care le purtăm după noi în buzunar conțin o imensă cantitate de date despre noi. De la adrese și parole de mail, până la carduri bancare, documente importante… la naiba, până și cheile de la mașină sau de la casă pot fi pe telefon, deci protejarea informațiilor stocate acolo ar trebui să fie o prioritate pentru oricine.

Motorola

Ei bine, compania s-a gândit la asta și au pus cap la cap o suită de soluții care mai de care mai ingenioase, toate integrate în aplicația Moto Secure. Prima dintre ele are un rol simplu: să blocheze atacatorii în a accesa informații sensibile din anumite aplicații predefinite de tine, atunci când telefonul este conectat la o rețea Wi-Fi publică. Cel mai bun scenariu la care mă pot gândi este rețeaua Wi-Fi de la mall. Atunci când telefonul tău se conectează la ea, Moto Secure va ascunde acele aplicații importante (cum ar fi Gmail, aplicații de banking etc.), tocmai pentru a-i ține pe cei rău intenționați departe de datele tale vitale.

Motorola

În situația în care cineva reușește să pună mâna fizic pe telefon, Moto Secure are ceva și pentru asta. Îți poți seta și configura un folder securizat unde poți muta ce aplicații consideri tu că trebuie protejate cu orice preț. Fie că vorbim despre galeria de poze, WhatsApp, Revolut sau mai știu eu ce, nimeni nu va putea intra în folderul respectiv fără un cod stabilit de tine. Ba mai mult, sistemul poate detecta tentativele de phishing, și te va avertiza înainte să dai click pe cine știe ce link-uri dubioase.

Motorola

Moto G54 Power

Bun, acum că am dat toate astea la o parte, e vremea să trecem la vedetele spectacolului: telefoanele. O să începem de jos din punct de vedere al prețului și vom urca până în vârful lanțului trofic, în aerul rarefiat al flagship-urilor. Dar să o luăm cu începutul, mai exact cu Moto G54 Power. Modelul ăsta este unul foarte interesant din punctul meu de vedere, deoarece la un preț mic de numai 1.200 de lei, telefonul de față oferă o baterie imensă de 6.000mAh, o valoare pe care nu ai s-o întâlnești nici pe multe modele de top care costă peste 1.000 de euro, și nu mai puțin de 12GB RAM.

Motorola

 

În plus, Moto G54 Power este făcut din materiale de bună calitate, cu un plastic care imită sticla foarte plăcut la atingere pe spate. Dacă ești amator de cinematografie pe telefon, e bine să știi și că Moto G54 Power are un sistem de difuzoare stereo cu Dolby Atmos, deci filmele și serialele se vor auzi foarte bine. Și se și vor vedea foarte ok datorită ecranului LCD generos, de 6,5 inch, la 120Hz, cu rezoluție FullHD+, mai mult decât suficientă pentru dimensiunile astea.

Motorola

Nici pe parte de specificații nu stăm rău, Moto G54 Power fiind motorizat de un chipset Mediatek Dimensity 7050, alături de 12GB RAM cum ziceam adineauri. Este un chipset de buget, asta e clar, deci nu te aștepta la cine știe ce performanțe nemaivăzute, dar își face treaba cu brio în toate task-urile uzuale și merg și jocurile pe el, chiar dacă la setări și framerate-uri mai scăzute.

Motorola

Camerele sunt alt punct forte al lui Moto G54 Power, și telefonul ăsta reușește să scoată niște imagini respectabile în lumină bună, grație senzorului principal mare, de 50MP. Al doilea obiectiv de pe spatele telefonului este o lentilă macro de 2MP, nu foarte folositoare dar merge și așa. Pe parte de video lucrurile stau bine, în principal datorită stabilizării optice de care lentila principală dispune, iar clipurile filmate arată curat și plăcut. Este disponibil în două culori, negru și acest albastru-verzui, și dacă ești în căutare de un telefon ieftin, care să aibă o autonomie extraordinară și un set de funcții ok, Moto G54 Power este de luat în considerare.

Moto G84

Dar pentru încă 200 de lei în plus, adică 1.400, poți pune mâna pe Moto G84, un dispozitiv mai premium și mai dotat din aproape toate punctele de vedere. Ecranul, deși este tot de 6,5 inch, este OLED de această dată, deci te vei bucura de o calitate mult mai bună a imaginii. Nu spun că panoul de pe G54 e prost, nici pe departe, dar un LCD tradițional nu se va putea bate niciodată cu un OLED atunci când vine vorba de culori, contrast și strălucire.

Motorola

Mai mult, Moto G84 are rezistență la apă și praf, o funcție premium care este binevenită pe un telefon din categoria asta de preț. Difuzoarele stereo sunt și ele prezente din plin aici, iar în combinație cu ecranul OLED, orice film, serial sau clip pe YouTube va fi o experiență foarte bună. Am lucruri bune de spus și despre camere, cu o principală de 50MP mai mult decât adecvată pentru orice scenariu. A doua cameră de pe spate este un ultrawide de 8MP, mult mai folositor decât obiectivul macro de pe G54, deci o bilă albă aici.

Motorola

Și pe parte de performanțe stăm bine, cu un Snapdragon 695 5G sub capotă, acompaniat de 12GB RAM. Chipset-ul ăsta de la Qualcomm este suficient de puternic pentru a rula chiar și cele mai intensive jocuri la detalii o idee mai mici, nu se încălzește excesiv și este prietenos cu bateria pe deasupra. Și că tot am menționat de ea, Moto G84 vine cu un acumulator de 5.000mAh care rezistă fără probleme o zi întreagă și suportă încărcare la 30W cu brick-ul inclus în pachet.

Motorola

Design-ul este familiar oricui a văzut un telefon recent al companiei, dar diferă materialele folosite. În loc de plastic pe spate, G84 vine cu un soi de piele ecologică foarte mișto, care se simte superb la atingere și care face telefonul să fie mai aderent. În plus, acesta este primul model disponibil în Culoarea Anului 2023, Viva Magenta. Este un roșu aprins interesant, foarte arătos și elegant, dar dacă consideri că nu e pentru tine, mai ai varianta clasicului negru și albastru deschis.

Edge 40 & Edge 40 Neo

Acum trecem la familia „Edge” de produse, iar dat fiind prețul identic de 1.500 de lei, vom vorbi despre două modele de-o dată: Motorola Edge 40 și Edge 40 Neo. Principala deosebire între cele două are legătură cu chipset-ul, iar Edge 40 simplu vine echipat cu un Mediatek Dimensity 8020, în timp ce Edge 40 Neo este motorizat tot de un chip Mediatek, de această dată modelul Dimensity 7030.

Motorola

În testele sintetice, chipset-ul lui Motorola Edge 40 este mai puternic, lucru care se traduce și în jocurile solicitante, unde am putut sesiza o oarecare diferență atunci când vorbim despre stutter și timpi de încărcare. În task-urile de zi cu zi însă nu există mari deosebiri, și te vei chinui să îți dai seama care-i care chiar și cu ambele telefoane pe masă. Asta e bine, ținând cont că nu toți căutăm să ne jucăm Genshin Impact sau Asphalt 9 ca nebunii, la detalii maxime. Pentru un utilizator obișnuit, care vrea să aibă o experiență bună atunci când stă pe social media sau dă mesaje, oricare dintre cele două modele de aici reprezintă o alegere bună.

Motorola

În realitate, pentru un utilizator obișnuit contează mai degrabă ecranul decât puterea brută de procesare, și aici ambele versiuni excelează. Amândouă vin cu panouri pOLED de 6.5 inch, la rezoluție FullHD+, cu HDR10+ și o rată de refresh de 144Hz. Fișa bogată de specificații se traduce perfect și în utilizare, iar ambele telefoane sunt o plăcere de folosit.

Culorile sunt vii, contrastul este perfect datorită tehnologiei OLED și ambele sunt suficient de strălucitoare ca să fie folosite în orice scenariu. O deosebire mică este că ecranul lui Edge 40 Neo este cu vreo sută de niți mai luminos decât cel de pe Edge 40, deci varianta cu Neo în coadă s-a descurcat încă și mai bine în testul luminii soarelui. Nu este o diferență mare, dar este vizibilă și merită menționată.

Motorola

Cât despre design și construcție, Edge 40 și Edge 40 Neo arată extrem de similar, cu more or less același aranjament al camerelor pe spate, sticlă curbată pe față și certificare IP68 pentru rezistență împotriva intemperiilor. Astea fiind zise, în timp ce Edge 40 Neo trebuie să se mulțumească cu o ramă din plastic, Edge 40 este ceva mai solid grație ramei din aluminiu. Asta ar trebui să facă telefonul mai rezistent în timp și, dacă te știi drept neîndemânatic, ăsta e un detaliu important care poate fi luat în considerare.

Indiferent pe care îl alegi, însă, ambele vin în pachet cu o husă de protecție. În cazul lui Edge 40 simplu, husa respectivă este făcută dintr-un silicon transparent și este ok, iar Edge 40 Neo vine cu o husă robustă, făcută 100% din materiale reciclabile și în aceeași culoare specială ca telefonul. Iar asta ne aduce perfect în discuția despre culori, unul dintre elementele diferențiatoare.

Motorola

Edge 40 este disponibil în trei nuanțe: negru și verde vin cu spate din piele ecologică iar varianta albastră are un spate din acrilic. Edge 40 Neo în schimb vine în patru culori, dar acestea sunt alese și certificate de Pantone în urma parteneriatului amintit la începutul materialului între cele două companii. Modelele Soothing Sea, Caneel Bay și Fuzzy Peach (culoarea anului 2024) vin cu un spate mișto din piele ecologică în timp ce varianta Black Beauty are un spate din PMMA, un soi de plastic ceva mai rezistent.

Acum trecem la camere, o zonă unde specificațiile nu spun toată povestea. Ambele modele vin cu senzori principali de 50MP, dar performanțele în lumea reală sunt diferite. Edge 40 simplu reușește să scoată niște imagini overall mai bune, cu o gamă dinamică mai largă și o reproducție a culorilor mai apropiată de realitate. Nu vreau să înțelegeți că Edge 40 Neo ar fi prost la poze, nici pe departe, și am remarcat niște rezultate bune în condiții de lumină slabă, dar overall consider că Edge 40 face o treabă mai bună la foto.

Motorola

Ambele au pe spate și senzori ultrawide de 13MP care, spre surprinderea mea, au obținut rezultate foarte similare în teste. Ne-am chinuit să ne dăm seama care poză a fost făcută cu Edge 40 și care cu Edge 40 Neo, ceea ce nu poate fi decât de bine. Pe parte de video, ambele sunt capabile să înregistreze în 4K la 30fps, o performanță notabilă în categoria asta de preț. Dacă vrei ca filmările să arate mai fluid, însă, e bine să știi că amândouă suportă și 1080p în 60fps, deci alegerea este a ta dacă vrei o calitate mai bună a imaginii sau un clip mai smooth.

Dar ce pierde la capitolul camere, Edge 40 Neo câștigă la baterie. Spre deosebire de acumulatorul de 4.400mAh de pe Edge 40 simplu, Neo are 5.000mAh întregi, o diferență semnificativă și un un avantaj notabil în favoarea modelului mai colorat. În rest, ambele telefoane suportă încărcare rapidă la 68W prin fir, cu ajutorul încărcătorului inclus în pachet, dar Edge 40 plusează și vine și cu suport pentru încărcare wireless la 15W, o funcție absentă de pe Neo.

Motorola

În concluzie, pentru prețul de 1.500 de lei ambele modele sunt o alegere bună, depinde doar te tine pe care îl preferi. Edge 40 este construit mai bine, are un chipset mai puternic și face poze superioare, dar Edge 40 Neo are un ecran o idee mai strălucitor, o baterie net superioară și un lineup de culori foarte plăcute și funky.

Motorola Edge 40 Pro

Acum trecem la flagship-ul seriei, și anume Motorola Edge 40 Pro. Iar aici se schimbă puțin datele problemei, pentru că dacă celelalte două modele sunt gândite să ofere cât mai multe la un preț accesibil, Motorola Edge 40 Pro aruncă pe geam această filosofie și merge balls to the wall atunci când vine vorba despre specificații și așteptări. Primul lucru care îți va sări în ochi este chipset-ul, Snapdragon 8 Gen 2, actualmente cel mai rapid și mai puternic procesor din tabăra Android.

Motorola

Cu asemenea putere sub capotă, îți dai seama că orice joc sau aplicație, indiferent cât de solicitantă, rulează fără probleme. Chip-ul ăsta s-a dovedit a fi unul extrem de reușit atunci când vine vorba de stabilitate și de eficiență și, deși Snapdragon 8 Gen 3 este după colț și mulți veți fi tentați să mai așteptați puțin, nu veți da greș nici dacă alegeți un telefon echipat cu Gen 2.

Și ecranul este altă componentă unde Motorola nu au făcut sacrificii. Motorola Edge 40 Pro vine cu un panou mare, de 6,7 inch, pOLED la 165Hz, cu suport pentru Dolby Vision și o strălucire maximă de 1.300 de niți. Este un display superb, demn cu siguranță de titulatura „flagship grade” și nu ai cum să fii dezamăgit de ecranul lui Edge 40 Pro. Tot ce am vizionat pe Netflix s-a văzut superb, iar sistemul de difuzoare duale cu Dolby Atmos au întregit frumos experiența.

Motorola

Când vine vorba de camere, Motorola Edge 40 Pro se descurcă foarte bine, chiar dacă nu reușește să întreacă alte modele din gama asta de preț premium. Obiectivul principal face o treabă bună în scenarii de lumină perfectă și este ok și după ce apune soarele, dar nivelul de detaliu este ceva mai slab decât la competiție. Totuși, lentila ultrawide de 50MP este bună, iar pozele rezultate sunt cât se poate de clare și de sharp. De menționat este că balansul de alb diferă destul de mult între cele două focale, deci același cadru fotografiat cu fiecare dintre ele va arăta ușor diferit din această cauză.

Motorola

Motorola Edge 40 Pro este primul și singurul telefon de azi care are și un obiectiv telefoto 2x de 12MP, numai bun pentru portrete. Dar doar pentru portrete este bună această lentilă, pentru că zoom-ul mic lasă de dorit. 2x nu e cine știe ce, și dacă vrei să fotografiezi obiecte foarte îndepărtate va trebui să te bazezi pe zoom-ul digital, deci calitatea pozelor va scădea drastic din cauza asta. Trebuie să laud telefonul pentru video, deoarece este unicul model de azi care este capabil să înregistreze 8K, chiar dacă la doar 30 fps. Dacă asta nu e pentru tine, 4K/60fps merge brici și arată de vis.

Motorola

Nici pe parte de autonomie nu stăm rău, și Motorola Edge 40 Pro are un acumulator de 4.600mAh. Asta, în combinație cu chipset-ul extrem de eficient se traduce într-o zi și jumătate de folosire normală, un scor decent pentru genul ăsta de dispozitiv. Dacă ai uitat să îți încarci telefonul peste noapte și ai nevoie de un boost de baterie ca să termini ziua, Edge 40 Pro se încarcă la o viteză de 125W pe fir cu adaptorul inclus în pachet și 15W wireless. Mișto este că telefonul suportă și reverse wireless charging, deci dacă ai o pereche de căști, un ceas sau un prieten fără baterie, poți rezolva simplu problema.

La 3.200 de lei, Edge 40 Pro este unul dintre cele mai echilibrate telefoane de pe piață. Are un display superb, extrem de rapid și foarte luminos, vine cu un chipset de vârf cu performanțe impresionante și are o autonomie bună.

Motorola RAZR 40

Acum a venit vremea să lăsăm formatul tradițional în urmă și să ne îndreptăm atenția asupra pliabilelor. Și spun la plural pentru că nebunii de la Motorola au lansat nu unul, ci două telefoane pliabile în 2023, așa că haideți să începem cu mezinul familiei: RAZR 40. Telefonul ăsta este unul cu adevărat special, iar principalul motiv este prețul.

Motorola

Până acum, telefoanele pliabile erau considerate prohibitiv de scumpe. Și asta e cumva normal, ținând cont că vorbim despre o tehnologie nouă, cu niște costuri mari de dezvoltare și de producție. Dar, ca orice noutate în tech, pe măsură ce trece timpul produsele se ieftinesc și ajung la un preț mai apropiat de suma pe care un utilizator obișnuit vrea să o cheltuiască pe un telefon.

Ei bine, Motorola RAZR 40 este primul specimen dintr-o nouă specie, cea a pliabilelor de mijloc. De ce spun asta? Well, în timp ce modele precum Galaxy Z Flip 5 și RAZR 40 Ultra (mai multe despre ăsta imediat) costă peste 4.000 de lei acum și încă și mai mult imediat după lansare, Motorola RAZR 40 a fost (și încă este) cel mai accesibil pliabil de pe piață, din generația actuală, la doar 3.000 de lei. Și cred eu că e mare lucru, deoarece adopția la scară largă pe care și-o doresc producătorii nu se poate face cu rachete spațiale de cinci, șase, șapte mii de lei, ci cu modele mai prietenoase cu buzunarul.

Motorola

Dar ce primești dacă alegi să optezi pentru cel mai ieftin pliabil? Ei bine, o să încep cu lucrurile bune și prima chestie notabilă este design-ul și construcția. Spatele telefonului este îmbrăcat în piele ecologică, rama este din aluminiu și balamaua este solidă din cale afară. Telefonul se pliază și se depliază cu ușurință, este robust și overall sunt mulțumit de cum arată și cum se simte RAZR 40.

O altă piesă importantă este ecranul. La 6,9 inch este unul dintre cele mai mari display-uri de pe piață, mai întins chiar și decât venerabilul S23 Ultra, un telefon pe care mulți îl consideră prea mare, avantajul aici este că RAZR 40 se poate plia. Pe lângă dimensiunea gargantuană, panoul este AMOLED LTPO, are o rată de refresh de 144Hz, suport pentru HDR10+ și o strălucire maximă de 1.400 niți. La doar 1,5 inch, ecranul secundar de pe spate este micuț dar își face treaba și poți citi lejer notificări, prognoza de vreme sau ceasul.

Motorola

Deși construcția și ecranul sunt de primă mână și nu îți dă impresia de pliabil de buget, sub capotă lucrurile sunt puțin diferite. Motorola RAZR 40 vine cu un chipset Snapdragon 7 Gen 1, un procesor mid-range capabil să ducă orice task obișnuit la capăt fără probleme, dar care sughiță în jocurile și aplicațiile foarte solicitante. Partea bună este că nu se încălzește prea tare și este destul de eficient cât să nu îți mănânce bateria ca pe bomboane.

Și dacă tot am menționat de ea, bateria este alt punct forte al telefonului. Cu un acumulator de 4.200mAh, RAZR 40 este unul dintre cele mai bune pliabile la capitolul autonomie, și te poți aștepta la o zi plină de utilizare intensă fără prea mari bătăi de cap. Încărcarea se face relativ repede, la 30W pe fir cu adaptorul din pachet și la 5W wireless.

Motorola

Cu o principală de 64MP, Motorola RAZR 40 reușește să captureze niște poze surprinzător de clare și detaliate. Gama dinamică ar putea fi mai bună, dar culorile sunt reprezentate corect și am fost foarte impresionat de nivelul de detaliu. Lentila ultrawide de 13MP are un unghi larg de 120 de grade și face niște poze ok, doar că o idee cam zgomotoase în special în lumină mai slabă. Calitatea video este corectă, așa cum te-ai aștepta de la un astfel de telefon, deși recunosc că mi-ar fi plăcut să văd suport pentru înregistrare în 4K/60fps în loc de 4K/30fps sau 1080p/60fps.

Motorola RAZR 40 Ultra

Acum trecem la fratele mai mare și telefonul care a făcut multă vâlvă la lansare grație ecranului secundar imens, deci haideți să începem direct cu ăla. Cu o diagonală de 3.6 inch, ecranul secundar de pe RAZR 40 Ultra este cel mai mare de pe piață, și este mai mare chiar și decât display-ul originalului iPhone, care măsura doar 3.5 inch. Geez, și ăla ni se părea imens atunci. How times change.

Motorola

Revenind la oile noastre, dimensiunea mare îl face și extrem de practic, și nu doar că poți vedea și citi notificările perfect, dar aproape orice aplicație care funcționează pe display-ul interior va rula și pe ăsta de pe spate, cu diferite grade de succes de la scenariu la scenariu. Nu doar că este un party piece interesant, ci este și surprinzător de util iar cu puțin antrenament poți scrie mesaje întregi direct pe ecranul ăsta, fără să fie nevoie să deschizi telefonul.

Dar când inevitabil îl vei deschide, la interior te va primi un ecran tot de 6,9 inch ca pe modelul mai ieftin, tot cu 1.400 de niți strălucire maximă și cu suport pentru HDR10+, tactat la 165Hz de această dată. Diferența dintre cele două modele nu e mare, chiar dacă culorile sunt ceva mai vii pe modelul mai scump, dar nu ți-ai da seama decât daca ai avea ambele telefoane unul lângă altul.

Motorola

Avem îmbunătățiri și pe parte de chipset. În loc de Snapdragon 7 Gen 1 de pe RAZR 40 simplu, pe 40 Ultra avem Snapdragon 8+ Gen 1, un procesor din generația trecută dar în continuare extrem de capabil. Jocurile rulează ok, chiar dacă se încălzește cam tare după o sesiune lungă de Call of Duty Mobile, spre exemplu.

Pe parte de camere vedem un downgrade, la suprafață cel puțin. Lentila principală scade de la 64MP pe RAZR 40 la doar 12MP aici, dar acest sacrificiu a fost unul necesar pentru a include ecranul exterior mai mare. În realitate însă, grație diafragmei o idee mai deschise și a procesării superioare, RAZR 40 Ultra reușește să scoată niște poze mai bune decât modelul normal, cu o gamă dinamică mai largă și un ton al culorilor mai natural.

Lentila ultrawide se descurcă și ea foarte bine, iar imaginile sunt clare și detaliate. Dacă pozele nu sunt pentru tine și te interesează mai mult să filmezi, RAZR 40 Ultra suportă înregistrare la 4K/60fps, o mare bilă albă pentru oricine nu vrea să dea la schimb calitatea imaginii pe un video mai fluid.

Motorola

Dar, la fel ca în cazul camerelor, pentru a acomoda display-ul exterior imens a fost nevoie de o reducere a dimensiunilor bateriei. Astfel, de la 4.200mAh pe RAZR 40, RAZR 40 Ultra trebuie să se mulțumească cu un acumulator de 3.800mAh. Spun din experiență că este suficient pentru majoritatea oamenilor și au fost extrem rare momentele când am rămas fără baterie în timpul zilei. Totuși, încărcarea se face rapid, la 30W pe fir cu încărcătorul din pachet și la 5W wireless.

Motorola

RAZR 40 Ultra este cu 1.000 de lei mai scump decât modelul normal, și pe care îl alegi depinde doar de gusturile tale. Vrei un pliabil cu o autonomie grozavă, o construcție solidă și nu te interesează prea tare performanțele în jocuri? Ia-ți RAZR 40. Vrei pliabilul cu cel mai mare ecran exterior, un chipset puternic și niște camere mai bune? Atunci RAZR 40 Ultra este modelul pentru tine. Totul ține de preferințe, dar vei fi mulțumit de ce primești indiferent care ar fi alegerea ta.

Concluzie

Cu un model pentru toate buzunarele, de la telefoane de buget de 1.200 de lei până la flagship-uri pliabile de 4.500 sub forma modelului RAZR 40 Ultra, Motorola are una dintre cele mai variate și mai avantajoase oferte de pe piață. Fiecare dintre dispozitivele testate astăzi au o mulțime de funcții pentru prețul lor, multe dintre ele sunt chiar mai echipate decât ce oferă competiția, iar calitatea materialelor, culorile și construcția sunt puncte forte importante.

Unde mai pui și toate chestiile adiționale despre care am vorbit la început, cum ar fi colaborarea cu Pantone, cutiile parfumate și programul Moto Secure? În plus, Motorola alege să includă o versiune cât mai stock de Android, lucru pe care nu mulți îl fac și pe care îl apreciez de fiecare dată când am ocazia să testez câte un Edge sau RAZR.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button