MORE

Google taie din permisiunile pe care le cer aplicatiile in Android

Este intotdeauna putin ingrijorator cand o aplicatie pentru managementul bateriei necesita acces la locatia si contactele tale. Conform Bloomberg, Google intentioneaza sa ne scape de aceasta anxietate, imbunatatind controlul asupra aplicatiilor ce au acces la diverse facilitati in Android. Practic Google taie din permisiunile pe care le cer aplicatiile pentru a putea fi instalate.

Conform surselor, un update pentru sistemul de operare – posibil la viitorul event de luna aceasta al Google, I/O – le va permite utilizatorilor sa opreasca accesul la anumite facilitati ale sistemului de operare, asa cum functioneaza de exemplu anumite aplicatii pe Facebook. Posibilitati precum cele descrise mai sus au fost descoperite in Android ascunse inca din 2013. Google a eliminat intr-un final controalele „ascunse”, probabil pentru a preveni instrumentele incomplete de a interfera cu aplicatiile ce nu erau pregatite pentru schimbare, dar acum se pare ca sunt gata pentru prime time. Cum va mai putea face fata lumii lanterna ta fara sa cunoasca numele tuturor prietenilor tai si locatia?! 🙂 Va trebui sa asteptam ca sa vedem.

Poate ca acest nou sistem va fi implementat si in urma presiunilor Uniunii Europene, care cere din ce in ce mai multe sisteme de securitate si privacy care sa ajute si sa protejeze utilizatorul, intr-o lume in care din ce in ce mai multi useri sunt conectati la internet.

Articole asemanatoare

Back to top button