Tech&ITTECH

Stadia spune adio și se alătură unui lung șir de servicii închise de Google

Google a anunțat că va închide serviciul de game streaming Stadia. Compania a dorit să aducă o alternativă pentru consolele hardware de la Microsoft și PlayStation, însă rezultatele au fost sub așteptări.

Stadia, serviciul prin care faci streaming la jocuri printr-o rețea de internet fără a fi nevoit să ai o consolă de gaming, se va închide pe data de 18 ianuarie. Într-o postare pe blogul companiei, vice președintele și managerul general al Stadia, Phil Harrison, a detaliat motivele. Tehnologia pe care a fost construit serviciul  nu a atras cifrele așteptate de companie.

Harrison spune că Google vede oportunitatea de a folosi tehnologia din spatele Stadia în alte zone precum YouTube, Google Play și zona de realitate augmentată. Alte planuri includ parteneriate cu alte companii din industria de gaming.

Compania va oferi rambursări pentru achizițiile legate de Stadia (fie că e vorba de hardware, software sau DLC-uri), iar echipa își va continua munca în alte departamente Google. Dacă deții un controller Stadia, nu va fi nevoie să îl returnezi. Google a închis deja magazinul Stadia, astfel încât nu mai poți cumpăra jocuri și nu mai poți face achiziții în jocuri.

Nu este de mirare această decizie a Google, în condițiile în care Logitech tocmai a anunțat o consolă portabilă prin care ai acces la jocuri prin cloud unde Stadia nu va fi disponibil. Google are un obicei de a abandona proiecte la scurt timp de la lansare, iar lipsa de experiență a companiei în zona de gaming a făcut din Stadia o victimă sigură.

Zvonurile legate de o astfel de decizie au apărut încă de anul trecut când numărul de titluri noi a scăzut, iar Google și-a închis studioul de dezvoltare de jocuri. Compania a insistat că Stadia nu va fi închis, lucru dovedit până acum.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button