PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

Google Stadia va introduce o funcție prin care îți poți transforma telefonul în controller, și nu numai

Poate că Google Stadia nu (mai) este cel mai popular nume atunci când vine vorba de jocuri pe console și/sau cloud gaming, dar încearcă să inoveze prin fel de fel de artificii care își găsesc locul în imensul ecosistem creat de către gigantul tech. Recent, actualizarea 3.15 pentru Stadia conține o funcție experimentală, intitulată „bridge mode”. Aceasta îți va permite să folosești ecranul telefonului ca pe un controller atunci când te joci pe TV, o chestie interesantă, având în vedere faptul că modul „standard” îți permite să te joci folosind doar controller-ul oficial Stadia, via Chromecast Ultra.

În plus, acest bridge mode nu îți oferă doar posibilitatea asta, ci vine și cu un truc suplimentar. Cu ajutorul smartphone-ului, vei putea utiliza chiar și un controller diferit pentru a te putea juca pe TV cu Google Stadia. Cu toate acestea, nu este clar dacă acest controller non-Stadia se va conecta prin intermediul USB-ului la telefon sau dacă vor fi acceptate și controllere care funcționează pe baza conexiunii Bluetooth, telefonul devenind un fel de intermediar al acestei legături. Ce-i drept, o conexiune cu fir ar fi alegerea ideală pentru o funcționare lipsită de input lag, dar, pentru mulți, un controller wireless este cea mai bună invenție de la mașina de făcut vafe încoace.

Ce alte noutăți vor sosi pe Google Stadia?

Actualizarea 3.15 nu se joacă doar cu ideea de telefon ca accesoriu pentru Google Stadia. Compania va aduce și un mod prin care serviciul va integra datele de contact ale utilizatorilor, astfel încât cei care au numărul tău de telefon sau adresa de mail memorate în Google Contacts să te adauge rapid în lista de prieteni de pe Stadia. Nu în ultimul rând, Google va îmbunătăți setările de accesibilitate, pentru ca utilizatorii să poată porni sau opri cu ușurință modul „screen reader” prin apăsarea simultană a butonului de Start și tasta Up de pe D-pad-ul controller-ului Stadia.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button