TECHRSS PaginaDeMedia

Parteneriatul dintre Google și Samsung duce la contopirea lui WearOS cu Tizen

Google nu și-a anunțat doar planurile pentru șmecherii cu inteligența artificală sau cu holograme vorbărețe. Gigantul își solidifică alianța cu Samsung printr-o fuziune a WearOS, copilul Google, cu Tizen, platforma care a stat la baza dispozitivelor wearable produse de Samsung vreme de ani buni.

Această contopire WearOS și Tizen, momentan cunoscută doar ca Wear, va aduce îmbunătățiri semnificative pe partea de autonomie și performanță. Dispozitivele vor fi cu 30% mai rapide, cu animații mai fluide și cu timpi de încărcare reduși considerabil.

Totodată, Wear va veni în sprijinul dezvoltatorilor, prin crearea unui sistem de operare universal, în sinergie cu platforma Android. Pe lângă asta, Google promite introducerea de mai multe aplicații și de teme pentru ecranul smartwatch-ului.

Samsung și Google întrevăd un viitor strălucit cu uniunea WearOS – Tizen

Această nouă abordare va permite introducerea unor versiuni de Maps, YouTube Music și Spotify care vor funcționa fără a fi necesară conectarea la telefon, cele două aplicații de music streaming fiind compatibile cu descărcările offline.

De altfel, Samsung a confirmat faptul că următorul său Galaxy Watch va rula pe această platformă centrală, acest combo WearOs + Tizen. Pe lângă noile integrări oferite de fuziunea celor două platforme, noul sistem de operare va ușura procesul de multitasking la nivelul aplicațiilor de pe ceas.

Google Samsung WearOS Tizen

Cât despre seriile curente de smartwatch-uri Galaxy, Samsung îi asigură pe utilizatori că va continua să ofere actualizări pentru următorii trei ani.

Toți producătorii vor putea adăuga un sistem UX personalizat direct peste platformă, iar dezvoltatorii de aplicații vor putea folosi programele Android cu care sunt familiarizați pentru a crea cu ușurință aplicații pentru un ecosistem unitar, Wear. Bjorn Kilburn în cadrul Google

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button