TelefoaneRSS PaginaDeMedia

Google se alătură trendului și ne lasă fără încărcătoare în cutiile viitoarelor telefoane

Înainte de Google au fost Apple și Samsung. Cei din urmă au avut inspirata idee de a renunța la încărcătoarele incluse în pachete iar decizia asta nu a fost privită cu (prea mulți) ochi buni. Indiferent de critica adusă acestei inițiative, Google se alătură acestui trend și declară că, începând cu Pixel 6, niciun alt model de smartphone nu va mai veni însoțit de încărcător.

Gigantul oferă drept motiv faptul că cei mai mulți cumpărători au deja un încărcător prin casă, un motiv pe care îl regăsim și în declarațiile Apple și Samsung. Pe lângă asta, raționamentul se bazează pe faptul că excluderea încărcătorului va contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului prin limitarea deșeurilor. Excluderea încărcătorului este o alegere potrivită pentru cei care nu au nevoie de brick-uri în plus, în vreme ce ambalajul telefonului va fi mai mic, reducând astfel și folosirea plasticului.

După ce a trecut la fapte, Apple a fost luat la mișto, și nu neapărat pentru că a renunțat să mai lase încărcătoare în ambalaje, ci pentru că nici măcar nu a micșorat prețurile încărcătoarelor pentru cei care doresc să le achiziționeze separat. Mulți au văzut mișcarea aceasta ca o metodă iritantă de a scoate profit. Compania a început să taie din prețurile brick-urilor abia după o bună bucată de vreme, cu toate că nu este cea mai strălucită soluție.

Google și lozinca Monkey See, Monkey Do

Și Samsung s-a alăturat mișcării odată cu lansarea seriei Galaxy S21 iar Google este cel mai nou membru care completează Partidul Pentru Telefoane fără Încărcătoare.  Pixel 5A devine astfel ultimul telefon al companiei care include un încărcător, urmând ca Pixel 6 și Pixel 6 Pro să ne răsară în cale în ambalaje ceva mai golașe. Reduci din impactul negativ asupra mediului? Probabil. Tai din costurile de producție dacă te speli pe mâini de un brick pe Type-C? Aproape sigur.

PIxel 6 – Ce știm despre primul telefon Google cu procesor creat in-house?

Google Pixel 6

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button