TECHTech&ITTelefoane

Google pune capăt proiectului Tango

Din moment ce Google a dezvăluit o nouă platformă pentru aplicații de realitate augmentată, soarta vechii platforme de AR a rămas sub semnul întrebării. Ce se va întâmpla cu Tango?

Răspunsul vine acum tot de la Google și este unul care probabil nu va fi pe placul celor care au cheltuit foarte mulți bani pe unul din puține dispozitive care veneau cu suport pentru Tango. Proiectul va înceta din ziua de 1 martie 2018. Asta înseamnă că nu se vor dezvolta dispozitive noi care să se folosească de Tango și nu vor fi aplicații noi dezvoltate pentru această tehnologie.

Modul prin care Tango diferă de ARCore ține de implementarea diferită. Tango se folosea de camere scumpe și procesare la nivel hardware pentru a genera efectul de AR, în timp ce ARCore se ocupă de toate sarcinile necesare în software. Asta ar însemna, teoretic, că Tango ar fi avut performanță mai bună. Practic, nu contează foarte mult, din moment ce primele generații de dispozitive Tango tindeau să coste peste 1000 de dolari. Până și cele mai recente dispozitive din această categorie, ca ZenFone AR, aveau un preț de 500 de dolari.

[Android Police]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button