Știri ITRSS PaginaDeMedia

Google vrea să-și dezvolte propriile procesoare ARM pentru viitoarele Chromebook-uri

Acestea ar putea fi pregătite în 2023

Inspirați de succesul unui așa-numit rival pe care îl cunoaștem cu toții, cei de la Google ar fi pe cale să înceapă lucrul la o serie de procesoare in-house care vor fi adăpostite în carcasele noilor modele de Chromebook-uri, potrivit unor mențiuni de la Nikkei Asia.

Asta nu este neapărat ceva surprinzător dacă luăm în considerare și chip-urile proprietare Tensor, care se vor odihni pe circuitele viitoarelor Pixel 6 și Pixel 6 Pro, dar arată cum dezvoltatori importanți încep ușor-ușor să se orienteze către metode care le vor mai tăia din dependența de furnizori-terți.

Google s-a folosit de experiența unor ingineri de la Qualcomm și Intel pentru a-și asigura Tensor-ul, iar ARM-urile (de la design-ul Softbank, regăsit în majoritatea procesoarelor mobile) pentru laptopurile și tabletele ce rulează Chrome OS pare că vor beneficia și ele de aceleași mâini atente.

Google se gândește să devină un gigant independent

Oare unde am mai văzut o astfel de mișcare? Ah, da, prin iPhone-uri, iPad-uri și Mac-uri, care au văzut pentru prima oară ce-i aia un procesor Apple M1 în 2020. Google ar putea da lovitura cu o astfel de decizie. Să faci uz de un chip in-house pentru o platformă deja bazată pe un ecosistem proprietar îți va oferi noi posibilități de gestionare și personalizare a sistemului respectiv, iar în jurul acestui fenomen al flexibilității vor orbita negreșit funcții, aplicații și servicii special concepute.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button