ȘtiriTech&IT

Google a adus îmbunătățiri barei de adrese Chrome

Chrome Omnibox, bara de adrese a browser-ului Google, a primit nu mai puțin de 5 îmbunătățiri care ar trebui să sporească viteza și acuratețea cu care introduci adresele web.

Completare automată mai inteligentă

Bara de adrese Google Chrome devine mai inteligentă, putând completa adrese web chiar dacă nu tastezi începutul exact. De acum îți va putea sugera site-uri web pornind de la orice cuvânt sau expresie care se regăsește în numele adresei respective. Ba chiar poți sări direct la pagina care te interesează, tastând un cuvânt din titlul acesteia.

Google Chrome

Corectare automată a greșelilor de tastare

O singură literă greșită în numele site-ului de homebanking și poți ajunge să-ți verși datele personale pe un site de phishing. Chrome te va feri de aceste situații folosind istoricul vizitelor anterioare pentru a genera sugestii de corectare a adreselor tastate greșit. Această funcție este disponibilă pe desktop, Android și iOS.

Google Chrome

Căutări avansate în colecția de bookmark-uri

Acum poți folosi bara de adrese și pentru a căuta într-un folder anume din colecția bookmark-uri. Pur și simplu incluzi numele acestuia (ex. Vacanțe) și vei vedea doar sugestii de link-uri din acea colecție.

Google Chrome

Sugestii pentru adresele site-urilor populare

Chrome poate sugera acum și adresele unor site-uri populare pe care nu le-ai vizitat niciodată, pornind de numele incomplet sau tastat greșit.

Google Chrome

Deși nu pare mare lucru, această funcție ar putea face diferența în acele momente când încerci să dai de urma unui site pe care l-ai aflat din auzite, dar nu-i știi numele complet și nici cum se scrie exact.

Afișare îmbunătățită a rezultatelor

Google a modificat versiunea Chrome pentru desktop, îmbunătățind viteza și lizibilitatea sugestiilor de rezultate afișate la tastarea în Omnibox. Diferența ar trebui să se simtă imediat ce tastezi, rezultatele apărând practic instantaneu și într-o formă mai ușor de utilizat.

Dependente și de ajustări la nivel de server, îmbunătățirile menționate ar trebui să-și facă simțită prezența chiar din aceste zile. Totuși, Google precizează că pentru anumite regiuni și limbi de circulație ajustarea ar putea dura câteva luni.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button