ȘtiriTech&IT

Google Maps primește interfață nouă pe Android

Google aduce îmbunătățiri interfeței Google Maps, mutând anumite elemente mai puțin folosite și redenumind unele butoane pentru a reflecta schimbările făcute. Interfața modernizată începe deja să apară în versiunea actualizată a aplicației de Android.

Poți identifica noua interfață Google Maps după bara de jos mai puțin aglomerată, care adăpostește acum doar trei butoane: Explore, You și Contribute. Butonul You înlocuiește vechiul marcaj Saved, tab-ul acestuia venind fără bară de căutare la partea de sus. Notificările și mesajele de Business pot fi accesate din colțul din dreapta sus al ecranului. Totodată, secțiunea Go din vechea versiune de interfață se numește acum Saved Trips și se află în tab-ul You.

Google Maps interfață nouă

Google ne asigură că, deși versiunea modernizată a interfeței Google Maps pare mai sărăcăcioasă, toate funcțiile oferite anterior sunt încă prezente, doar că unele și-au schimbat puțin locul. Cert este că interfața Google Maps încă nu a trecut la stilul Material You, așa că alte schimbări sunt de așteptat în viitorul relativ apropiat. Chiar și așa, schimbările aduse sunt suficient de ample pentru a genera confuzie în rândul celor peste un miliard de utilizatori care folosesc aplicația la nivel global, rămânând de văzut cât de bine primită va fi interfața testată la scară redusă începând cu luna martie și activată deja pentru utilizatorii din lumea întreagă.

Aceasta nu este singura îmbunătățire recentă adusă serviciului Google Maps. Spre exemplu, am aflat la începutul acestei luni că aplicația va începe să afișeze pentru rutele auto și alternative mai rapide care folosesc transportul în comun sau mersul pe jos, Google sperând că astfel va reuși să convingă utilizatorii dependenți de mașină să încerce măcar din când în când și transportul în comun, sau de ce nu, mersul pe jos.

Tot recent am aflat și că Waze începe să piardă teren în fața Google Maps, cel puțin în SUA, unde șoferii arată o preferința covârșitoare pentru serviciul de navigare Google, ca alternativă la Apple Maps pe iOS.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button