ȘtiriTech&IT

Google testează afișarea intrărilor în clădiri pe Google Maps

Navigarea cu Google Maps este deosebit de folositoare atunci când vrei să ajungi din punctul A în punctul B, dar odată ajuns într-o destinație nefamiliară poate fi destul de greu să te orientezi. Soluții pentru orientare la „firul ierbii” precum Street View pot fi de ajutor, însă acoperirea este limitată la nivelul străzii, anumite repere precum intrările în clădiri nefiind întotdeauna vizibile. Mai ales dacă destinația selectată se termină într-o proprietate privată.

Încercând să adreseze această problemă, Google testează afișarea intrărilor în clădiri direct pe Google Maps. Evident, pentru ca această informație să fie disponibilă va trebui mai întâi adăugată pe hartă, fie de Google în mod direct, sau de către proprietarul clădirii/afacerii respective. Spre exemplu, proprietarul unei cafenele și-ar putea îmbunătăți vizibilitatea marcând pe Google Maps intrarea în local.

Probabil că intrările marcate pe hartă cu simbolul unei uși deschise îți vor fi anunțate imediat ce ajungi la destinația respectivă, fie că folosești modul de navigare auto, sau orientare pas-cu-pas în modul pieton.

Google Maps

Momentan, noul tip de informație este disponibil doar pentru clădirile din anumite orașe precum New York, Las Vegas, San Francisco și Berlin. Sunt vizate locații publice precum supermarketuri, clădiri de birouri, cafenele și restaurante. La unele clădiri intrările sunt marcate cu o săgeată verde în interiorul unui cerc alb, în timp ce altele apar cu cerc verde fără ca distincția să fie explicată în vreun fel. Probabil că vom afla mai multe detalii la momentul anunțului de lansare.

Aceasta nu este singura îmbunătățire adusă serviciului Google Maps, aplicația de mobil primind recent suport pentru accesarea modului de navigare și fără deblocarea ecranului. Denumite „Glanceable directions”, instrucțiunile de navigare afișate direct pe Lock Screen funcționează foarte bine și pe ecranul secundar al telefoanelor pliabile, aplicația afișând o mini-hartă cu instrucțiuni de navigare în formă restrânsă. Probabil că intrările în clădiri marcate pe hartă vor completa de minune modul de navigare devenit tot mai ușor și comod de folosit în mișcare.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button