Știri ITTECHTelefoane

Google lansează următoarea versiune de Android: Android Pie

Google a pregătit astăzi o surpriză majoră pentru noi și a lansat versiunea finală a noului sistem de operare Android P pentru consumatori. Aceasta are un nume final: numărul versiunii este „9” (nu „9.0”) și știm de la ce vine „P”: de la „Pie”.

„Android 9 Pie” este acum finalizat și va începe să apară ca update pe telefoanele Google Pixel.

Android Pie este o actualizare majoră pentru Android. Multe elemente obțin o interfață grafică nouă, în conformitate cu noua direcție recomandată de Google. Există un panou de notificare complet nou, un ecran de aplicații recente, setări noi și tone de modificări ale interfeței. Există suport pentru dispozitive cu display-uri cu breton (cum e cel de la iPhone X) și un sistem de navigare cu gesturi (de asemenea, similar cu cel de pe iPhone X). Până în prezent, durata de viață a bateriei în ultima versiune de preview a fost excelentă, cu îmbunătățiri cum ar fi sistemul AI adaptabil al bateriei, un nou algoritm de auto-luminozitate și modificările rulării de fundal a procesorului.

Această versiune a fost neașteptată, dat fiind faptul că ultimul preview pentru Android P a apărut în urmă cu doar 12 zile, iar unele zvonuri au fost chiar legate de 20 august pentru o dată de lansare. Developer previews nu păreau prea aproape de a fi terminate, deoarece mai multe caracteristici precum inițiativa Google Digital Wellbeing și funcția „slices” nu au văzut niciodată o versiune de preview . În trecut, Google a făcut, de asemenea, un anunț separat cu privire la dezvăluirea numelui și o nouă statuie la sediul Google înainte de lansare, dar în acest an totul a ieșit imediat.

Google lansează încă o versiune beta pentru funcția Digital Wellbeing; odată ce ați instalat Android 9 Pie, puteți să vă îndreptați către acest link și să vă înscrieți pentru noul beta. Digital Wellbeing este o inițiativă care ar trebui să reducă dependența de smartphone-uri, adăugând funcții precum un tablou de bord care folosește utilizarea aplicațiilor, cronometrele de blocare a aplicațiilor și o caracteristică „Wind down” care desaturază afișajul pe timp de noapte, descurajându-vă să folosiți telefonul. „Slices” este o altă caracteristică neterminată a lui Android Pie, care va permite aplicațiilor să împacheteze bucăți de UI pentru a fi afișate în alte aplicații. Am văzut acest lucru demonstrat în rezultatele de completare automată ale Google, dar acest lucru va fi cel mai probabil o modalitate prin care aplicațiile să furnizeze o interfață integrată încorporată în Google Assistant. Slices încă nu este gata și va fi lansat „mai târziu în această toamnă„.

În ceea ce privește Android Pie pe alte telefoane decât Pixel, Google spune că mai mulți producători ar trebui să aibă actualizări înainte de sfârșitul anului.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button