Știri ITTECH

Google, Intel și alți giganți au discutat la Casa Albă despre viitorul tehnologiei cuantice

Mai multe companii de tehnologie majoră au participat ieri la un summit de tehnică de calcul cuantică, găzduit de Casa Albă, deoarece SUA urmărește să facă progrese majore în domeniu în următorul deceniu. Google și Intel sunt printre cei care participă, precum și directori de la AT&T, Honeywell, IBM, Lockheed Martin și alții.

White House Office of Science and Technology Policy a organizat reuniunea, anunță Reuters. Întâlnirea are ca scop elaborarea și publicarea unei strategii privind avansarea cuantică a computerelor și „elaborarea cu adevărat a unui plan” pentru ca aceasta să devină realitate.

Tehnica de calcul cuantică este mult mai complexă și mult mai rapidă la a face calcule decât metodele actuale. Ca să explicăm pe scurt, computerele convenționale se bazează pe biți (cod binar format din 0 și 1), calculul cuantic utilizând biți cuantici sau qubits care pot exista în superpoziții de 1 și 0.

E multă teorie la mijloc. Concluzia este că tehnica de calcul cuantică ar putea avea un impact major asupra tuturor domeniilor științei și tehnologiei.

SUA este dornică să intre în era computerelor cuantice. Parlamentarii încearcă să aprobe finanțarea de 1,3 miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a ajuta la „crearea unei strategii unificate naționale de tehnologie cuantică„. Potrivit ABC News, SUA este parțial motivată de temerile legate de creșterea concurenței din China.

Există mai multe provocări care stau în calea tehnologiei de calcul cuantice utilizată la scară largă. Totul, de la răcire până la limbajul de programare, prezintă obstacole semnificative. În ceea ce privește limbajul, Microsoft a anunțat anul trecut un limbaj de programare care se integrează în Visual Studio și este conceput să funcționeze atât pe un simulator cuantic, cât și pe un calculator cuantic.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button