ȘtiriTech&IT

Google lansează rețeaua Find My Device la nivel global. Va putea detecta inclusiv telefoane oprite

Activată pe toate dispozitivele cu Android printr-o actualizare aplicată la nivelul componentei Google Play Services, rețeaua Find My Device acoperă inclusiv dispozitive Apple AirTag și Samsung Smart Tag, utilizatorii de Android fiind alertați dacă apare suspiciunea că ar putea fi urmăriți pe ascuns.

Îmbunătățind serviciul Find My deja oferit utilizatorilor de Android, rețeaua Find My Device are o acoperire mult mai largă, oferind detectarea oricărui tracker bluetooth și chiar asista recuperarea telefoanelor Android complet oprite (în anumite condiții).

Rețeaua Find My Device nu este doar o reușită a Google, ci și rodul colaborării cu Apple și Samsung, care au acceptat interconectarea propriilor rețele de tracking cu scopul maximizării acoperirii și descurajarea folosirii abuzive a trackerelor bluetooth. Spre exemplu, de acum nu va mai fi posibil ca un spion/iubit gelos să urmărească nedetectat fiecare mișcare a unui utilizator de Android, strecurându-i în bagaje sau în haine un breloc Apple AirTag.

Find My Device

Sub noua formulă telefoanele Pixel și nu numai vor putea funcționa ca și balize bluetooth, transmițând în mod repetitiv propriul cod de identificare. Iar dacă bifezi opțiunea relevantă din setările telefonului vei avea această funcționalitate chiar dacă telefonul este complet oprit (shutdown). Astfel, timp de săptămâni sau poate chiar luni de zile, orice dispozitiv din ecosistemul Android va putea detecta telefonul rătăcit în raza conexiunii bluetooth, raportând locația către Google cu acuratețe de câteva zeci de metri.

Find My Device

Google precizează că telefoanele Pixel 8 și 8 Pro includ hardware specializat pentru păstrarea activă a cipului Bluetooth chiar și atunci când acestea rămân fără baterie sau sunt oprite. Tot Google spune că suportul la partea de software este adăugat în nucleul Android 15, încurajând și alți producători de telefoane cu Android să adopte această tehnologie asigurând suportul hardware necesar:

„Colaborăm cu alți producători de chipseturi și fabricanți OEM pentru a aduce suportul pentru detectarea telefoanelor oprite pe cât mai multe dispozitive”.

Din păcate, nu este clar dacă suportul poate fi activat și pe telefoane existente, altele din cele din seria Pixel 8. Spre exemplu, telefoanele din seria Galaxy S24.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button