MORE

Google este acuzat de piraterie, desi o combate

Google a publicat recent un raport prin care incearca sa informeze publicul larg despre eforturile pe care le face pentru a combate pirateria si a restitui veniturile artistilor a caror munca a fost fur… „copyright infringement-ata”. Se pare insa ca raportul nu a fost pe placul tuturor.

Compania a dezvaluit ca numai anul acesta a delistat o jumatate de miliard de rezultate de cautare, la cererea caselor de discuri si a studiourilor de film. Acest numar este valabil pentru prima jumatate din 2016 si deja egaleaza numarul delistarilor facute de catre Google pe tot parcursul anului 2015.

Prin acest raport, marele motor de cautare a dorit sa arate tuturor ca face tot ce poate pentru a se conforma tuturor cererilor DMCA de indepartare a rezultatelor si ca se descurca de minune chiar daca internetul creste pe zi ce trece. Google sustine ca accepta aproximativ 98% din cereri, iar timpul de procesare este de numai 6 ore.

Din pacate pentru Google, entitatile semi-malefice care trimit aceste cereri nu sunt multumite. Geoff Taylor, CEO al British Phonographic Industry a numit raportul lansat de Google nimic mai mult decat o incercare de a dezinforma publicul.

„Desi sunt binevenite masurile luate de Google pana acum, inca mai este unul din principalii responsabili pentru piraterie la nivel planetar”, a adaugat Taylor.

[Torrentfreak]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button