MORE

Google da o replica de zile mari artistilor „suparati”

Daca urmariti acest site, probabil ati citit articolul in care colegul Andrei incerca sa explice situatia artistilor care vor sa schimbe legile in vigoare pentru ca nu isi pot permite al treila iaht. In discutie a intrat acum si Google, una din companiile care ar urma sa fie vizata de orice schimbari vor fi implementate la DMCA.

Pe scurt, artistii sunt de parere ca atunci cand cineva incarca pe Youtube o melodie de-a lor, sau un cover sau orice forma de arta transformativa bazata pe materialul a carui drepturi il detin, atunci ei pierd bani. Dar Google pare sa aiba o alta parere. Compania nu doar ca sustine din plin artistii, bagand pe gatul tuturor utilizatorilor un sistem de Content ID complet defect si inapt, dar ii si plateste extrem de bine.

Google anunta ca intre 2014 si 2015 sistemul de Content ID a generat peste 1 miliarde de dolari in profit pentru producatorii de continut, ducand suma totala, de la implementarea sa si pana acum, la 2 miliarde de dolari. Jumatate din venitul generat de industria muzicala pe Youtube s-a facut numai din Content ID, prin revendicarea clipurilor muzicale puse de utilizatori cu piesa unui artist care era in sistemul de Content ID… sau adesea cu un pozitiv fals, clipul find de fapt cu un ventilator zgomotos de la o placa video a carui ritm a fost identificat ca o melodie dubstep populara.

Asa ca, evident, sistemul acesta complet defect si atroce (care a dat dureri de cap masive oricui a incercat sa lucreze pe Youtube) functioneaza de minune pentru cei care continua sa se planga de faptul ca sunt jupuiti de casele de discuri care iau o cota mare din venitul lor, dar care le cam detin sufletele, asa ca isi revarsa frustrarea pe fani.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button