ȘtiriTech&IT

Google introduce o funcție care te ajută să vezi mai multe rezultate fără să treci pe pagina a doua

Imaginează-ți asta: cauți ceva pe Google, cel mai popular și folosit motor de căutare din lume, dar nu găsești nimic care să te intereseze pe prima pagină. Din acel moment ai două variante: fie mergi pe a doua pagină, fie cauți același lucru dar scris altfel.

Dacă și tu ești ca mine, te întorci înapoi în bara de search și reformulezi căutarea, pentru că niciodată n-ai avut noroc cu cea de-a doua pagină a motorului de căutare. Practic, pagina a doua era bună doar pentru meme-uri. Ei bine, conform Search Engine Land, Google va schimba asta când va introduce o nouă funcție numită Continuous Scroll.

Nu e un lucru nou, pentru că funcția asta a fost implementată pe dispozitivele mobile în luna octombrie a anului trecut. Noutatea este că acest Continuous Scroll ajunge și pe browserele de desktop cum ar fi Chrome, Opera sau Safari.

Funcția este deja implementată pentru căutările în limba engleză în Statele Unite iar Google promite că în viitor vom vedea Continuous Scroll și în alte regiuni și pentru alte limbi, inclusiv limba română, cu toate că nu am primit o dată exactă în legătură cu asta. Între timp, uite cum arată asta în acțiune:

google continuous scroll

Practic, atunci când ajungi la finalul primei pagini, în loc să trebuiască să alegi să te duci manual la pagina a doua, alte rezultate noi vor fi încărcate în continuare. Dar asta nu merge la infinit, pentru că funcția se numește Continuous Scroll și nu Infinite Scroll. Asta înseamnă că, după echivalentul a 4 pagini de rezultate tot vei fi nevoit să treci la următoarea pagină dacă vrei să vezi mai mult. Dar dacă ai ajuns până acolo și nu ai dat de ce aveai nevoie, poate ar fi cazul sa cauți altceva.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button