Tech&ITȘtiri

Google, acuzată că a mituit Activision Blizzard ca să nu își facă magazin de aplicații

Una dintre diferențele principale între iOS și Android este faptul că acesta din urmă este un sistem de operare open-source. În termeni simpli, asta înseamnă că oricine poate vedea și modifica codul sursă al Android după bunul plac, orice utilizator poate instala aplicații din surse terțe și tot așa.

Pentru Google, asta mai înseamnă și că fac mai puțini bani decât Apple din tot ce înseamnă venitul aplicațiilor. Fie că vorbim despre aplicații cumpărate din magazine terțe, fie că vorbim despre tranzacțiile pe care utilizatorii le fac în interiorul aplicațiilor respective, dacă aceste operațiuni nu au intermediar Google, compania nu primește nimic.

Și uite așa se face că Epic Games, o companie căreia nu îi e deloc frică să se ia la trântă cu giganți din tech prin tribunale, acuză Google că ar fi plătit Activision Blizzard suma de 360 de milioane de dolari pentru a-i determina să nu își creeze un magazin terț de aplicații (Battle.net).

Conform Reuters, această tranzacție este doar una din alte 24 pe care Google le-a făcut în cadrul proiectului denumit intern „Project Hug”, care are scopul de păstra dezvoltatorii și publisherii mari de jocuri și aplicații pe Play Store.

Pe lângă Activision Blizzard, Google ar fi plătit 30 de milioane de dolari către Riot Games, pentru a-i opri și pe aceștia să-și facă un magazin terț. Ubisoft și Nintendo sunt alte două nume mari din industria de gaming care apar în documentele procesului, dar detaliile sunt mai puține în aceste două cazuri.

Un purtător de cuvânt al Activision a răspuns acuzațiilor făcute de Epic Games:

Google nu ne-a rugat niciodată, nu ne-a presat și nici nu ne-a făcut în vreun fel să fim de acord că nu vom concura cu Google Play. Acuzațiile făcute de Epic Games sunt total nefondate.

Rămâne de văzut cum va decurge acest proces, cert este că Google se apără și spune că, în realitate, programul „Project Hug” are scopul de a stimula dezvoltatorii să ofere utilizatorilor Google Play beneficii și acces mai rapid atunci când o nouă versiune este disponibilă.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button