ȘtiriTech&IT

Google Chrome primește Help Me Write, funcția AI care te ajută să compui mesaje rapid

Google Chrome include, începând cu versiunea 112, un nou asistent AI care te ajută să răspunzi din câteva click-uri la mesaje email, sau direct în aplicația preferată de mesagerie instant.

Numită Help Me Write, funcționalitatea deja prezentă în aplicația Gmail folosește AI pentru a asista redactarea rapidă a mesajelor e-mail. Utilizatorii trebuie doar să tasteze câteva indicații, lăsând mai departe AI-ul să lucreze pentru ei. Iar în viitorul nu prea îndepărtat, acest lucru ar putea fi posibil și cu ajutorul vocii, eliminând cu totul partea de tastare a mesajelor.

Tot ce ai de făcut este să tastezi câteva cuvinte cu rol de indicații, apoi să accesezi opțiunea Help Me Write pentru a auto-compune restul mesajului. Google spune că funcția ar trebui să te ajute să creezi mesaje mai lungi, redactate și formatate corect. Intrând puțin în detalii, Google nu precizează exact pe ce versiune Gemini AI este bazat noul instrument. Aceasta este o informație importantă, deoarece există unele diferențe majore între tipurile de rezultate pe care le poți obține cu versiunea gratuită a Gemini și Gemini Advanced .

Acest nou instrument face parte din planul Google pentru augmentarea portofoliului de produse cu tehnologii de inteligență artificială. Promovate tot mai insistent, noile facilități bazate pe Gemini ar putea constitui o importantă sursă de monetizare pentru Google, compania pregătind deja mai multe variante de abonamente, de la Gemini Advanced la Gemini for Business și alte variații adresate clienților cu nevoi specifice. Însă pentru moment, funcția Help Me Write vine ca un ajutor complet gratuit pentru utilizatorii Chrome.

Chrome 122 aduce, de asemenea, funcția Read Aloud pentru utilizatorii de Android. Aceasta permite recitarea oricărui text selectat pe ecran într-o voce sintetizată, ceea ce ar trebui să fie util persoanelor cu deficiențe de vedere.

Pe lista îmbunătățirilor intră și optimizări pentru creșterea performanțelor, Google lucrând la eficientizarea filtrului Safe Browsing, responsabil cu blocarea site-urilor periculoase înainte de a le vizita. Vei fi în continuare notificat că un web site nu este sigur, dar timpii de așteptare la încărcarea celorlalte site-uri nu vor avea de suferit.

Pentru a verifica dacă ai instalată cea mai recentă versiune Chrome trebuie doar să folosești meniul marcat cu trei puncte verticale din partea de sus a ecranului, selectați Help și About Google Chrome. La accesarea acestei pagini browser-ul va verifica automat disponibilitatea actualizărilor, instalarea acestora fiind semnalată cu un mesaj solicitând repornirea aplicației.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button