Știri ITRSS PaginaDeMedia

Google Chrome introduce opțiunea de restore pentru grupuri de mai multe tab-uri

Ți s-a întâmplat vreodată să lucrezi frenetic pe Google Chrome și, în acel haos, să închizi din greșeală un tab sau două? Mai mult ca sigur. Te panichezi preț de o secundă, apoi îți amintești că există posibilitatea de a da restore tab-urilor închise recent fie din meniul History, fie prin magia comenzii Ctrl-Shift-T (Windows)/Command-Shift-T (macOS).

Recent, Google a introdus posibilitatea de a lua mai multe tab-uri  și de ale aduna în grupuri specifce, unde sunt tratate ca o singură unitate. Dar exsită șansa să inchizi accidental fix grupul acela cu vreo 20 de tab-uri în el, pe lângă tab-urile complet diferite care se odihneau leneșe în bara de Chrome. Pentru asta va sosi noul update al browser-ului. Acesta introduce funcția de restore inclusiv pentru un grup de tab-uri, iar comanda pentru restore rămâne aceeași. În plus, grupurile pot fi accesate inclusiv din meniul History ( Ctrl + Y / Command + Y), iar lista istoricului va cuprinde și link-ul către grupul respectiv, nu doar tab-urile individuale.

Poate părea nesemnificativ, dar sunt sigur că mulți vor profita de pe seama acestui mic artificiu fără ca măcar să-și dea seama de asta. Dacă lucrezi cu un amalgam de ferestre, este foarte ușor să le închizi din greșeală, încercând să faci switch între ele, chiar și dacă le grupezi, așa că update-ul, momentan aflat pe versiunea Canary (destinată funcțiilor experimentale Google Chrome) sigur este bine-venit în rândul utilizatorilor. Eh, măcar atât, dacă Google încă nu vrea să ne scape de bătaia de cap cu media autoplay, pe care Microsoft Edge o rezolvă, făcându-i rivalului în ciudă.

Microsoft Edge vrea să rezolve problema Media Autoplay, în timp ce Chrome o ignoră

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button