ȘtiriTech&IT

Google anunță Quick Share, actualizează Chromecast, Fast Pair și Android Auto

Google a anunțat la CES 2024 versiuni actualizate ale celor mai importante servicii oferite utilizatorilor de Android: Nearby Share, Fast Pair, Chromecast, Android Auto și multe altele. Google susține că modificările aduse îi vor ajuta pe utilizatori să facă mai multe cu dispozitivele lor.

Așa cum s-a zvonit încă din luna decembrie, Google a redenumit Nearby Share în Quick Share, alternativa introdusă la ca o exclusivitate pentru posesorii de telefoane și tablete Samsung devenind opțiune implicită pentru schimburi rapide de fișiere pe toate dispozitivele cu Android.

Recunoscută în mod tacit drept cea mai bună soluție implicită pentru partajarea de conținut peer-to-peer, implementarea Quick Share va fi de acum disponibilă pe toate tipurile de dispozitive din ecosistemele Android și Chromebook. Google colaborează, de asemenea, cu producători de PC-uri de top, cum ar fi LG, pentru a extinde Quick Share pe computerele Windows ca aplicație preinstalată bun pentru partajare de fișiere cu dispozitive mobile.

Fast Pair pentru dispozitive cu Google TV

Fast Pair oferă o modalitate de a găsi și conecta rapid accesoriile Bluetooth din apropiere la dispozitivele suportate, cum ar fi telefonul cu Android sau Chromebook. Începând de luna viitoare, tehnologia Fast Pair va fi disponibilă și pe dispozitive Chromecast cu Google TV, dezvoltatorul Android promițând să ofere în cursul acestui an actualizări relevante și pentru alte echipamente cu platformă Google TV.

Funcționalitate extinsă pe dispozitivele Chromecast

De acum, utilizatorii pot trimite conținut TikTok pentru vizionare pe dispozitivele ce includ suport Chromecast, existând planuri și pentru suportarea transmisiunilor LIVE. Funcționalitatea extinsă este adăugată mai multor dispozitive, cum ar fi seria de TV-uri LG 2024, urmând să includă în acest an și gama LG Hospitality și Healthcare.

În plus, o nouă funcție de casting pentru Spotify și YouTube Music le permite utilizatorilor să-și mute conținutul redat de pe un telefon Pixel pe o tabletă Pixel andocată atunci când sunt în apropiere, asigurând experiențe de ascultare neîntrerupte.

Ecosistemul Matter

Google pregătește opțiunea de a adăuga dispozitive Matter în rețelele de acasă ale utilizatorilor și de a le controla local cu aplicația Google Home. În viitor, televizoarele LG și anumite dispozitive Google TV și alte dispozitive Android TV vor acționa ca hub-uri pentru Google Home.

Actualizări Android Auto

Android Auto primește o nouă actualizare EV-friendly. Așteptată în lunile următoare, actualizarea va permite vehiculelor electrice compatibile cu Android Auto să partajeze informații în timp real despre bb starea de încărcare a bateriei EV cu Google Maps.

Această integrare va oferi utilizatorilor un nivel estimat al bateriei la sosirea la destinație, cu posibilitatea de a sugera opriri la stațiile de încărcare de pe traseu. Vor exista până și estimări cu privire la durata de încărcare, calculate pentru modelul de vehicul utilizat.

În plus cu cea mai recentă versiune Android Auto instalată vei putea încărca traseele planificate din versiunea Google Maps pentru smartphone pe sistemul de navigație al mașinii.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button