ȘtiriTech&IT

Google ne prezintă ce au căutat românii în 2022

Se apropie finalul anului, și asta înseamnă că urmează să apară tot felul de topuri și clasamente a celor mai interesante lucruri care s-au întâmplat anul acesta. Asta mai înseamnă și că Google, cel mai folosit motor de căutare din lume, ne arată ce au căutat oamenii mai abitir în 2022.

Ieri am fost la conferința ”Year in Search 2022” pe care oamenii de la Google au organizat-o cu această ocazie și acum a venit timpul să-ți zic și ție cele mai căutate chestii de români în ultimele 12 luni. Înainte să începem, trebuie să fac o precizare, însă. Pentru clasamentele care urmează, Google a luat în considerare cât de multe căutări s-au înregistrat dintr-o dată, nu totalul de căutări din an, cam cum funcționează și YouTube Trending. Bun, acum că am clarificat asta, să trecem la chestiile interesante.

Top căutări populare

Vreau să încep și cu cele mai populare căutări ale noastre de pe Google. Nu este o surpriză faptul că Ucraina ocupă poziția fruntașă în clasament, dat fiind faptul că împărțim o graniță de vreo 650 de kilometri cu țara invadată de ruși. Pe lângă asta, se pare că am fost destul de preocupați și să aflăm informații despre recensământ, dar și de ce s-a întâmplat cu monarhia din Anglia la moartea reginei.

Bineînțeles că noi, românii, am fost fost și foarte pasionați de iPhone 14, dar și de Eurovision. Schimbările climatice se situează pe poziția a 10-a și trebuie să recunosc că mi-ar plăcea să văd acest termen ceva mai sus în anii viitori.

Top ce este…?

google ce este

Și ăsta este un top cu adevărat interesant, pentru că aici vedem curiozitățile arzătoare pe care le-am avut de-a lungul anului, care s-au transformat în căutări pe Google. Se pare că cel mai mare șoc pe care l-am avut a fost când am aflat că Simona Halep a fost acuzată de dopaj, și asta se reflectă și în termenul „Roxadustat ce este” de pe prima poziție.

În rest, se pare că am fost foarte curioși și despre NATO, Schengen și indicele ROBOR. Mai mult, aparent mania NFT-urilor a ajuns și pe la noi, dat fiind faptul că „Ce este NFT” ocupă cea de-a șasea poziție în clasament. Și cum Facebook rămâne una dintre cele mai folosite rețele de socializare în România, se pare că mulți dintre noi suntem curioși și de proiectul ambițios al lui Zuckerberg.

Top filme

google cautari filme

Acum vreau să trec prin revistă și filmele despre care am căutat pe Google în 2022. Și mă bucur să spun că prima poziție este ocupată de filmul „Teambuilding”, comedia românească despre care s-a vorbit o lună întreagă și care a devenit filmul autohton cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Pe lângă el horror-ul „Capra cu trei iezi” a ajuns pe poziția a treia, deasupra mușchilor lui The Rock din Black Adam. Și Thor s-a bucurat de succes printre noi, filmul fiind al cincilea cel mai căutat. Tom Cruise a fost și el de interes național în reboot-ul Top Gun iar fanii jocurilor au fost curioși de aventura lui Tom Holland în rolul lui Nathan Drake din Uncharted.

Top oameni

google top oameni

Și pentru că fără oameni nu ar exista nimic pe Pământ, vreau să închei cu topul format din cei mai căutați oameni din România. O surpriză pentru nimeni este faptul că Florin Salam apare pe prima poziție, probabil după ce a fost „omorât” de presă, urmat de Vladimir Putin și David Popovici.

Palma lui Will Smith de la Premiile Oscar i-a adus și actorului un loc în clasament, deși oamenii au fost mai interesați de George Buhnici. Procesul mediatizat dintre Johnny Depp și fosta lui soție, Amber Heard, se pare ca a ajuns și la noi, iar aceasta din urmă stă confortabil pe poziția a noua a clasamentului.

Voi ce ați căutat anul ăsta?

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button