TECHTech&ITTelefoane

Google Allo va fi închis

Google anunță o nouă aplicație intens promovată cu doi ani în urmă care va fi închisă.

Google Allo era un sistem de mesagerie care se folosea de un soi de AI pentru a interpreta conținutul textului, și chiar a imaginilor, în așa fel încât să ofere sugestii, răspunsuri automate, până și acțiuni contextuale. Un exemplu dat de Google pe vremuri era că sistemul putea înțelege dacă vorbeai cu cineva despre un restaurant, încercând să facă recomandări și rezervații pentru utilizator.

Ideea n-a prea prins la public, așa că Allo va fi închis în luna martie anul viitor. Sper că nu aveați o utilitate prea mare pentru el. Varianta clasică a lui Hangouts va avea o soartă similară în viitorul nu foarte îndepărtat.

Google a luat această decizie deoarece era cam multă confuzie în ecosistemul său. Așa că din șapte au rămas doar cinci: Messages, Voice, Duo, Hangouts și Hangout Meets. Dacă numele câtorva dintre acestea vi se pare cam obscur, fiți fără grijă, probabil va mai urma un val de închideri, Google fiind companie care se reevaluează des utilitatea aplicațiilor sale.

La urma urmei, Google a închis la un moment și Talk, o aplicație de mesagerie pentru desktop rapidă, ușoară, fiabilă și care oferea notificări pentru e-mail. Aceasta a fost înlocuită cu obligarea utilizatorilor să își cumpere un smartphone Android.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button