Tech&IT

Google anunta aplicatiile de comunicare Allo si Duo

Google a dezvaluit doua solutii noi de comunicare pentru telefoanele mobile, menite intr-un fel sa inlocuiasca functiile de apelare si mesagerie, dar tot folosind numarul de telefon.

Allo este un serviciu de mesagerie scrisa care are integrat un soi de asistent capabil sa intepreteze ce exact vor participantii la conversatie sa spuna si ofera optiuni de raspunsuri, pentru situatiile in care nu poti tasta. Sistemul este chiar capabil sa inteleaga si imagini, oferind raspunsuri contextuale. Are pana si optiuni pentru setarea marimii textului, in asa fel incat sa dea o impresie a volumului cuvintelor tale, daca ar fi rostite. Acea componenta de asistent poate fi folosita apoi pentru lucruri mai avansate, ca rezervarea de locuri la restaurante in cazul in care vorbeai cu cineva despre mers la restaurant. Chiar se lucreaza cu alti dezvoltatori pentru extinderea capacitatii asistentului. Daca iti era teama ca Google stia despre ce vorbeai pana acum pe telefon, cu Allo poti fi sigur ca o face.

1-Expressiveness_animation_v4-GIF_abbrev

Cealalta aplicatie, Duo, este un serviciu de comunicare video doar intre doua persoane. La fel ca Allo, Duo este bazat pe numarul de telefon al utilizatorilor, avand criptare de la un capat la altul, suport pentru Android si iOS, plus o functie amuzanta numita „Knock Knock” prin care va fi afisata imaginea celui care incearca sa apeleze inainte de a raspunde. Astfel, daca este cineva cu care preferi sa nu vorbesti la celalalt capat, poti sa nu raspunzi. Si cand te gandesti ca pe vremuri trebuia sa stii numarul persoanei pe care vrei sa o ignori sau sa ii ai numele stocat in telefon, acum poti doar sa le vezi chipul si frustrarea ca tot refuzi sa raspunzi. Cat de mult a putut progresa tehnologia in toti acesti ani.

https://youtu.be/CIeMysX76pM

Partea interesanta este ca Duo functioneaza pe un protocol nou de codare numit Quic, realizat de echipa care a facut WebRTC, si este capabil sa functioneze in conditii de latime de banda foarte scazuta.

Aceste aplicatii vor fi disponibile in curand, cel mai probabil cu Android N.

[ArsTechnica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button