MORE

Google a fost amendat de Uniunea Europeana pentru monopol

Uniunea Europeana a ajuns la concluzia ca Google a incalcat legile concurentei oneste in ceea ce priveste modul in care licentiaza sistemul de operare Android. Mai exact, ca a creat un monopol pe piata de telefoane mobile bazate pe acest sistem de operare.

Aceasta decizie este similara cu cea luata in Rusia luna trecuta si se leaga de aceleasi probleme de baza. Ca parte din licentierea sistemului de operare Android, Google obliga producatorii de telefoane sa integreze 11 aplicatii Google pe dispozitive care sa fie la indemana si sa care nu pot fi sterse.

Comisia Europeana a decis ca asta reprezinta o incalcare a legii, impiedicand folosirea de aplicatii alternative si chiar descurajand utilizarea altor sisteme de oeprare care sunt bazate pe Android, din moment ce Google ofera beneficii financiare pentru folosirea doar a solutiilor sale.

Google ar putea primi o amenda egala cu 10% din vanzarile sale anuale, aproximativ 7 miliarde de dolari. Iar in cazul in care celalalt proces in care este implicat Google, referitor la modul in care afiseaza rezultatele de cautare, se va termina la fel, atunci compania s-ar putea trezi cu o amenda cumulativa de 14 miliarde de dolari.

[CNN]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button