MORE

Google VS Rusia: Google pierde

Google se plimba de ceva vreme pe la tribunale prin Rusia, dupa ce a fost dat in judecata de Yandex, compania supranumita Google-ul Rusiei.

Disputa dintre cele doua companii a fost provocata de aplicatiile si serviciile Google care vin preinstalate in Android si care sunt necesare pentru a putea accesa Google Play Store.

Conform plangerii depuse de Yandex, acesta practica ar incalca regulile de competitie cinstita, iar Serviciul Anti-monopol Rusesc a fost de aceeasi parere.

Procesul dintre cele doua companii s-a terminat initial cu o victorie pentru Yandex, iar acum apelul facut de Google, in speranta ca va inversa decizia, a esuat.

Google este in acest moment obligat prin lege sa schimbe contractele sale cu producatorii de telefoane mobile, in asa fel incat sa nu mai incalce regulile impotriva monopolului.

Compania probabil va incerca sa combata in continuare aceasta decizie, dar nu pare de parca va avea prea mult succes. Nu este inca foarte clar ce consecinte pe termen lung ar avea acest rezultat, dar exista sanse sa se extinda si in afara Rusiei.

La urma urmei, pana si Uniunea Europeana tot incearca de ceva vreme sa ia masuri similare, investigand Google si sistemul de operare Android din motive similare.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button