PC&Consoles

GOG.com oferă câte un joc misterios pentru fiecare Piñata cumpărată

GOG.com are în desfășurare în acest moment un eveniment numit Piñata Madness. Practic, e un joc de noroc. Și ținând cont de cât de populare sunt loot boxes în jocuri, nu e de mirare că s-a ajuns până aici.

Multe jocuri precum Heroes of the Storm sau PlayerUnknown’s Battlegrounds au un sistem prin care distribuie răsplată digitală sub formă de cutii, care nu știi ce conțin până nu le desfaci. GOG duce treaba asta ceva mai departe, punând la vânzare Piñata. Practic, tot ce trebuie să faci este să cumperi o Piñata la prețul de 2.69 euro (echivalentul a 3 dolari), să o spargi, și să speri că înauntru vei găsi un joc pe care ți-l doreai.

GOG.com a spus într-un FAQ despre acest eveniment că fiecare Piñata costă 3 dolari, și că o Piñata conține câte un joc cu prețul cuprins între 4,99 și 44,99 dolari. Garantat vei primi un joc – DLC-urile, expansion-urile și coloanele sonore sunt excluse. Și de asemenea e garantat că vei primi un joc pe care nu-l ai deja, exceptând cazul în care ai deja toate jocurile care se pot regăsi în Piñata, caz în care vei primi un cod pe care să-l poți oferi unui prieten. Nu știm care sunt jocurile care fac parte din eveniment, nu știm nici măcar câte sunt. Dar foarte probabil numărul lor este destul de mare și nu vei primi o dublură. GOG.com au anunțat că numărul jocurilor ce pot apărea în Piñata va crește pe parcursul promoției, dar nu au specificat exact cu cât.

Jocul pe care-l primești este ales la momentul achiziției. Deci chiar dacă îți deschizi Piñata mai târziu, jocul va fi din lista de titluri participante la promoție până în momentul achiziției. Promoția durează până pe data de 21 august. Ai la dispoziție încă o săptămână după aceea să-ți deschizi Piñata și să-ți revendici premiul. Dacă nu o faci tu, GOG.com o va face automat pentru tine, și-ți va adăuga noul joc în lista ta de pe GOG.com.

S-a confirmat până acum că în Piñata pot fi găsite titluri precum Heroes of Might and Magic V, Pillars of Eternity, sau Shadow Warrior 2.

Acest eveniment este foarte similar celui regăsit deja în jocuri, fenomenul de loot boxes fiind popularizat de jocurile de pe mobile sau titluri precum Overwatch sau Hearthstone. Recent ați aflat de pe site-ul nostru că până și jocurile single player conțin mai nou loot boxes. Din păcate nu este o practică tocmai ortodoxă, fiind mult prea asemănătoare mecanicilor de jocuri de noroc, pe care nu le încurajăm sub nicio formă.

Pentru a atrage și mai mulți participanți la loterie, GOG.com oferă gratuit Deadlight. Îl puteți revendica de pe pagina principală a site-ului. Din fericire, promoția va lua sfârșit pe 21 august.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button