PC&Consoles

Middle-earth: Shadow Of War va avea microtranzacții

Era o vreme când dacă îți doreai într-un joc mai multe obiecte, arme, unități sau pur și simplu să înaintezi în joc, era suficient să introduci un cod. În jocurile de azi plătești pentru asta cu bani reali. Warner Bros. și Monolith au dezvăluit detalii noi despre Middle-earth: Shadow of War, mai precis existența unui magazin de microtranzacții în joc.

Botezată drept the Market de producătorii săi, această adăugare la joc reprezintă modul prin care Monolith extinde funcționalitatea sistemului Nemesis. Aici veți putea achiziționa cufere de pradă, cufere de război, bonusuri de experiență și alte pachete promoționale.

Un aspect important pentru sistemul Nemesis îl constituie formarea, modificarea și dirijarea propriilor armate de discipoli orci împotriva fortărețelor din Mordor. Există mai multe moduri de a îndeplini asta, inclusiv dominând orci pe care-i poți întâlni în vasta lume a jocului, sau achiziționând orci și alte obiecte prin intermediul Market-ului.

Mai jos puteți citi o listă cu ce veți putea cumpăra din magazinul din joc:

  • cufere de pradă ce conțin echipament (arme și armuri) a căror raritate poate diferi. Obiectele găsite aici pot spori abilitățile lui Talion. Cuferele de pradă pot conține și bonusuri de experiență care-l ajută pe Talion să înainteze mai repede în nivel.
  • cufere de război care îți pot oferi discipoli orci de calitate și raritate diferită. Mai pot conține ordine de antrenament, care ajută la creșterea în nivel și echiparea orcilor din armata ta.
  • bonusuri de experiență, pe care le poți consuma pentru a grăbi înaintarea în nivel a lui Talion.
  • pachete, care adună la un loc cuferele de pradă și cele de război împreună cu bonusurile de experiență, care reprezintă o ofertă mai bună decât dacă le-ai cumpăra pe fiecare separat.

Așadar, se pare că orice veți achiziționa din Market este supus regulilor RNG. Altfel spus, veți putea afla pe ce ați dat banii doar după ce tranzacția a fost încheiată. Cât de bine este asta rămâne la atitudinea fiecăruia dintre voi.

Aceste iteme pot fi obținute cu Mirian, unitatea monetară standard din joc, pe care o primești ca răsplată din luptele cu orcii, distrugând echipament care ulterior se transformă în Mirian, sau pur și simplu găsind Mirian în cuferele din joc.

Pe lângă Mirian, veți mai putea folosi Gold pentru a cumpăra obiecte din Market, iar Gold aveți posibilitatea de a-l achiziționa cu bani reali. Veți primi o mică cantitate de Gold și pe parcursul jocului, pe măsură de atingeți anumite puncte cheie sau îndepliniți anumite criterii specifice, probabil ceva asemănător cu achievements. Prețurile pentru Gold încă nu au fost anunțate.

Monolith s-au grăbit să sublinieze că

[…] orice lucru pe care un jucător îl poate cumpăra cu Gold, poate de asemenea să fie câștigat în timp pe parcursul jocului, dar Gold dă jucătorilor posibilitatea de a obține aceste iteme mai rapid. Nicio achiziție de Gold nu este necesară pentru a vă putea bucura de experiența completă a jocului.

Introducerea unui magazin cu bani reali într-un joc deja plătit nu reprezintă o premieră, și foarte probabil nu va fi nici ultima oară când se va întâmpla.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Microtranzactii intr-un joc singleplayer…….this is probably the next gen of SHIT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button